Nyheder
Varde skakklub

Sidst opdateret

15/6/18

Home Klubben turneringer billeder skakopgaver

31. 8- 15

Lørdag d. 29 august deltog 3 medlemmer af Varde Skakklub i en lille turnering arrangeret af Grindsted skakklub. Spillet blev afviklet med udendørs brikker og med en betænkningstid på 15 minutter til hver spiller. Fra Varde deltog Jan, Niels Ejner og Niels Peter. Grindsted stillede med Lars Wisler, Flemming Ormstrup samt NN. Resultatet blev 2 - 1 til Grindsted. Niels Ejner vandt sit parti mod NN på tid, Jan tabte mod Flemming og undertegnede tabte til Lars Wisler på tid 24. Juni 2015

Flensburger scachklub inviterer til venskabskamp lørdag d. 19 sept. 2015


Som I kan se, er vi inviteret til at besøge Flensborg-klubben igen, så jeg håber mange af jer er interesserede - og undersøg lige, om I kan den dato, lørdag i september d. 19.

For to år siden ankom vi senere, vi gjorde et lille ophold ved Flensborg Fjord ved pølsevognen, fandt spille - og spisestedet, et borgerhus, der før havde haft med marinestationen at gøre. Vi spillede såvidt jeg husker kun et parti, men der var servering til, jeg nød et stort glas Weissbier, mens Jürgen nøjedes med Apfelschorle.

Vi var 8 spillere og 4 koner af sted - jeg håber vi kan samle mindst et lignenede hold.

Og hvis I snart vil svare, er det fint.

Sidste år hos os spillede vi to partier med samme modstander...

vh Anders


Hallo Anders,

 

hier ist Holger vom Flensburger Schachklub.

Der Sommer ( wenn es denn ein Sommer ist, denn es ist doch immer noch zu kalt für diese Jahreszeit ) beginnt, und da haben wir uns gedacht, wir könnten uns vielleicht wieder einmal treffen.

Letztes Jahr haben wir uns ja bei euch getroffen, so dass wir dieses Mal wieder Gastgeber sein würden.

Einen Raum zum Schach hätten wir bei uns für den 19.09.2015 ab 09.00 Uhr ( man kann sich natürlich auch später treffen ) bis

16.00 Uhr.

Ein Restaurant ist noch nicht gebucht, da wir erst einmal abwarten wollten, ob ihr an diesem Tag Zeit habt.

 

Frag doch bitte mal Deine Schachfreunde, ob es an diesem Tag klappen würde. Partner sind natürlich gerne gesehen.

 

 

Mange hilsner fra

 

Holger


15. Juni 2015

Niels Åge vinder endnu engang sin gruppe. Denne gang i Møbler Cup i Holstebro

Jeg har deltaget i Møbler Cup i Holstebro de sidste fem torsdage, og endelig kom den så - den udelte førsteplads - med 4 points.

De 4 points kom gennem 2 sejre, 2 uafgjorte og så desværre 1 point fra en modstander som ikke kunne gennemføre pga. sygdom. Han nåede kun at spille halvandet parti og "sejren" tæller naturligvis ikke med i ratingregnskabet.

Jeg havde dog vundet uden dette point, ganske vist på bedre korrektion, da 3 points havde været tilstrækkeligt.

Det var en fin turnering med en god stemning, og jeg hentede 68 ratingpoints og 400 kr. til hjælp til transport og andre udgifter, så jeg er rigtig godt tilfreds med turneringen.

Venlig hilsen og god sommer  Niels-Aage
14, maj 2015


Niels Åge beretter:

Her på kanten til sommeren får I lige lidt lokale skaknyheder:

Jeg har deltaget i Kemp&Lauritzen EMT i Fredericia i sidste weekend.  Jeg startede med en remis i første runde, og det var jeg godt tilfreds med efter en lige kamp. Lørdag formiddag fik jeg et helt fortjent æg, da jeg spillede værre end en blind høne med bind for øjnene.

Om eftermiddagen kom jeg dog igen og så mig derefter ikke tilbage. Jeg endte således med 3,5 points på en todelt førsteplads med 450 kr.  i præmie + 2 film fra Blockbuster som en såkaldt spurtpræmie for hurtigste gevinst (laveste antal træk i samtlige grupper) i 5. runde. Oven i kommer så 32 ratingpoints til den lidt slunkne kasse.

Torsdag før Fredericia-turneringen spillede jeg første runde i Møbler-Cup i Holstebro, hvor jeg vandt et spændende parti, hvor jeg var lidt nede, men min modstander lavede et par fejlskøn, så jeg pludselig havde 2 samlede fribønder, der var stærkere end hans springer.

Og som rosinen i pølseenden fik jeg en sammenlagt 3. plads i SydGrandPrix - hurtigturneringen med en fin medalje og 200 dejlige kroner ud over æren.

Venlig hilsen

Niels-Aage


24. April 2015

Varde weekendturnering har nu afviklet 3 runder. I alt 18 spillere har tilmeldt sig turneringen, der startede i går fredag med første runde. Der blev spillet adskillige interessante partier. Benny, der kom lidt i vanskeliheder i slutspillet mod  sin modstander Ove Matras, fik med en strålende slutspilsteknik reddet en remis i land. Niels Jørgen Friis Nielsen førte med sikker hånd spillet til gevinst mod vores formand Anders. Jeg selv vandt mit parti mod Kjels Ehlers. I anden runde spillede et interessant parti mod Lars Wisler fra Grindsted. Dette parti er måske kandidat til en skønhedspræmie. Gabor fik en stilling med adskillige trusler mod sin modstanders kongestilling, men med to bønder i underkant. Desværre overså han remisvariant og måtte nøjes med et æg. I gruppe 3 fører npn med 3 point, gruppe 2 Benny Damborg med 2½ point og i mestergruppen deler Niels Jørgen Friis Nielsen og Ole Bønnelykke førstepladsen med hver 3 point

D. 21/4-15

Niels - Åge deltog i Sondex Cup med en delt førsteplads som resultat i sin gruppe

Niels-Åge beretter

Hermed et par ord fra SC15

Undertegnede deltog for fjerde gang i træk i Sondex Cup, som er en af de største turneringer herhjemme. De tre første gange gav to førstepladser og en andenplads, men starten i årets turnering lovede hverken gods eller guld.

Fredag aftens parti endte helt surrealistisk i et stort lysshow, hvor lyset gik ud ca. hvert 3. minut, da klokken kom på den anden side 22. Vi blev enige om remis, da vi sad alene tilbage uden mulighed for at få fat på en turneringsleder, som kunne have holdt lyset tændt ved at agere sprællemand! Jeg stod lidt i overkanten, men remis var okay.

Lørdag formiddag mødte jeg en fynbo, som blæste mig så kraftigt mod vest, at havde der ingen bakker været omkring Kolding, var jeg endt et sted ude på hedesletten lige bag klitrækkerne. To runder og et halvt point. Skidt!!
Men jeg vandt eftermiddagens parti og var med igen!

En god nats søvn gør underværker, og søndagens første parti blev mit efter aggressivt spil mod den førende spiller, og de andre resultater magede sig, så vi faktisk kunne have endt på en delt førsteplads alle seks i gruppen.

Sådan gik det ikke, idet jeg vandt sidste runde i et spændende og sjovt parti og endte på førstepladsen - delt med Carsten Meyer, ganske vist - men han er en fin fyr, så det var i orden!

Hjemrejsen stod således for tur med DSB, Arriva, 5o ratingpoints og 550 præmiekroner på lommen.

En del af præmien blev brugt til en taxa hjem fra banegården.

Niels-Aage


D. 17. 4-2015

Indkommet forslag til generalforsamlingen d. 28/4.


Jeg vil gerne stille følgende forslag til drøftelse og evt vedtagelse.

Der nedsættes et Holdturneringsudvalg  i starten af hver skaksæson,straks efter at bestyrelsen har besluttet, hvor mange hold, der tilmeldes.

Holdudvalget har 2 opgaver :

- at lave en styrkeliste,der gør det muligt, at benytte de enkelte medlemmer bedst muligt

- at sætte holdene til de enkelte runder i fællesskab

Holdudvalget består af de respektive holdledere, som selv vælger en "tovholder".

Niels Åge Kristensen


Hans Jørn Andresen sikker vinder af Varde skakklubs hurtigturnering .

Varde skakklubs hurtigturnering havde i alt 9 deltagere, hvilket betød en oversidder i hver runde. Gabor startede i strålende stil med gevinst over Anders, Gevinst over Hans Jørn, men blev i de følgende 3 runder venligsindet med tidlige remistilbud til overraskelse for modstanderne. Niels Åge spillede ligeledes en god turnering med gevinst over bl. a. Anders og med Hans Jørn i vanskeligheder. Med sin velfortjente præmie (for den søde tand) kunne Hans Jørn drage hjem til Ansager


Npn 16. 4. 2015Der indkaldes hermed til Generalforsamling i Varde Skakklub om 14 dage, d. 28. april kl. 19.15.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2.Formandens beretning

3.Fremlæggelse af regnskab

4.Valg til bestyrelsen: på valg er Anders, John og Peter, der alle er parate til genvalg, men andre må gerne melde sig.

5.Indkomne forslag. For at disse kan blive behandlet, skal de indsendes til bestyrelsen 10 dage for GF, altså om kun 4 dage!

6.Drøftelse af den måde klubmesterskabet bør afgøres på. I øjeblikket mødes efterårets vinder og forårets vinder i 2 hurtigskakpartier à 20 minutter, ved uafgjort, spilles et såkaldt  armageddon-parti, hvor hvid får 6 minutter og skal vinde over sort, der tildeles 5 minutter.

Et anden mulighed kunne være at lægge placeringerne i de to halvårsturneringer sammen, så at spilleren med det sammenlagt laveste (placerings-)tal er klubmester.

7.Evt.


Inden GF spiser vi sammen - kl. 18.30 - klubben giver øl, og I bestiller smørrebrød hos mig, senest den 21. april.


Vi uddeler hvert år 3 sølvglinsende vandrepokaler: kamppokalen for bedste indsats i holdkampene, en pokal til klubmesteren og endelig skønhedspokalen til præmiering af et skønt skakparti. Lad stoltheden råde og grav et flot parti frem og send det til (et af) de tre medlemmer i bedømmelseskomiteen: Benny, John, Anders. For at de skal have tid til bedømmelsen, bedes I indlevere senest 21. april.


mvh Anders 14. April 2015
D. 10 april 2015

Hjemmesiden har i gennemsnit , siden hjemmesiden blev opgraderet, haft ca. 400 ”hits” pr. Måned (åbninger), hvilket viser en betydelig større interesse for at følge, hvad der foregår på hjemmesiden. Det viser dog ikke noget om, hvor mange forskellige personer, der følger hjemmesiden. I dag er der opnået 2022 hits (DVS. Der fra i går d. 9. April til idag d. 10. April er hjemmesiden blevet åbnet 22 gange)

npn


D. 3. April 2015

Fire skakspillere fra Varde har deltaget i påskens DM 2015 turnering. Dog ikke i landsholdsklassen. 2 spillere Niels Peter og Anders deltog i kort påske 1. Forløb. Hvilket vil sige 5 partier lørdag. Søndag og mandag. De sidste to deltog i G5 1. Forløb. DVS, 5 partier i fem dage (Lørdag - onsdag). Resultaterne var noget svingende. Anders opnåede 3½ point uden tabspartier. Et enkelt af partierne blev reddet med det yderste af neglene. Jeg (Niels Peter opnåede 2 point, hvilket var noget under det forventede. Ole, der sammen med Niels Åge spillede i G5 opnåede 3½ point og kom dermed imellem præmietagerne. Niels Åge Havde en noget uheldig turnering, idet han i to partier skyndte sig at give modstanderen en officer, måske for spændingens skyld, men desværre med tab til følge. Det skal siges at arrangementet var godt med gode spilleforhold. (Vi sad ved elektroniske brætter og kunne følge de øvrige spilleres partier på storskærm, desuden kunne man følge partierne live over nettet, dog uden kommentator. Jeg kan anbefale at rive en 3 - 5 dage ud af kalenderen og deltage i næste påske DM, som muligvis igen bliver i Svendborg.

Du kan se vardespillernes partier ved at følge dette link partier DM
D. 27 marts 2015

Tillykke, Tillykke

Torsdag d. 26 marts kl. 10.30 blev Jan Schou Jørgensen viet til Noralyn Gervacio på Varde rådhus.

Varde skakklub´s medlemmer ønsker jer herved tillykke med brylluppet.

Formanden for Varde skakklub overrakte på klubbens vegne en gave til brudeparret.


Det lykkelige brudepar efter vielsen.


19 marts  2015

Fra Holdskak syd:

Finalen i A-rækken blev spillet i aftes, og dermed er sæsonens sidste kamp spillet, og der er tid til at gøre status.

Faste rækker til holdturneringen 2015-16, ser således ud:


M-1:

Bov 2, Tønder 1, Evans 3, Varde 1, Esbjerg 2, Haderslev 2, Springeren 2 og Fredericia 2.


M-2:

Gråsten 1, Evans 4, Alssund 1, Kolding 1, Jerne 1, Stouby 1, Esbjerg 3 og Varde 2.


Terminerne følger divisionsturneringen og ser således ud for M-1:


1. Rd. 25-10-2015

2. Rd. 08-11-2015

3. Rd. 22-11-2015

4. Rd. 13-12-2015

5. Rd. 17-01-2016

6. Rd. 31-01-2016

7. Rd. 28-02-2016


Øvrige rækker spiller ugen herefter, dvs. uge 44-46-48-51 i 2015 og uge 3-5-9 i 2016.

18. Marts 2015


Oprykningskamp Varde2 - Ribe2


Oprykningskampen Varde2-Ribe2 endte med en komfortabel sejr til Varde på 5 - 3 og sikrede dermed varde et hold i Mesterrække 2 i næste holdkampsæson-

Det første point havde Ribe foræret Varde idet Ribe kun kunne stille med  7 mand til kampen. Ejvind Sørgede for Varde´s andet point. Idet Ejvind modstander ikke kunne modstå Ejvinds kraftige angreb og hurtigt tabte. Jan fik en ret lige stilling mod sin modstander ½ - ½ Niels Ejner overvejede remis mod sin modstander, der dog valgte at bytte dronninger af, med tab til følge 1-0. Kim Hovedskou fik en fordelagtig stilling, afviklede til et vundet slutspil 1-0 Niels Åge startede et kraftigt angreb mod modstanderens kongestilling, men modstanderen forsvarede sig godt, med en noget blakket stilling for Niels Åge til følge., Men partiet endte ½-½. Så var der kun bræt 1 og 2 tilbage, hvor resultaterne dog ikke betød noget idet oprykningen var sikret. Lescekprøvede at etablere et angrab på modstanderens konge, men fik aldrig gjort angrebet rigtig farlig. Modstanderen afviklede til et slutspil med T+ 4b mod T+4b-Desværre var modstanderens bønder farligere end Lescek. 0-1 Jeg overså en bonde i en lige stilling, håbede på remis, men med 2 minutter tilbagespillede jeg forkert og 0 -1

Men stadig 5 - 3 til Varde6. Marts 2015


Varde 2 - Korning 2½ - 1½ samt oprykningskamp mod Ribe


Torsdag d. 4. afvikledes sidste runde af holdskak syd´s turnering i A-rækken gruppe2 i Vejle. Varde 2 havde ingen mulighed for at blive nr. 1 i gruppen, men var med en sejr over Korning urørlig på anden pladsen. Niels Åge lagde ud med en hurtig sejr over sin modstander, der i slutspillet gik galt i byen. Jan vandt hurtigt en bonde, fik en god stilling , havde chancer for gennembrud på dronningefløjen, overså en bonde, hvorefter partiet endte remis. Ejvind spillede solidt men måske for passivt, remis. Jeg selv havde problemer i åbningsfasen. På et tidspunkt kunne min modstander have vundet en bonde, hvilket han overså. I en lidt trængt stilling fik jeg mulighed for et skinoffer. Ofrede løber for bonde, havde derefter mulighed for at vinde løbern tilbage og efterfølgende ofre en springer og ende med 4 bønder i overvægt. Jeg turde dog ikke ofre springeren remis. Vi opnåede det vi ville gevinst og fik samtidig som en ekstrapræmie mulighed for oprykning til Mesterrække 2. Grindsted der blev nr. 1 men kan ikke stille 8 mand til oprykningskampen mod Ribe, hvorfor vi har fået tilbuddet.20. Februar 2015


Kampreferat  fra  Varde 3 mod Esbjerg 4  og Varde 4 mod Jerne 2  i  sidste runde  af holdkampen 17.2.15


Varde 3 kunne kun stille med 3 spillere, fordi et tilbagevendende problem med afbud gjorde, at overliggende hold skulle bruge spillere. Opstillingen blev
 Kim på 1.bræt Bent på 2. bræt og Ole på 3. bræt. Ingen på 4. bræt.
Kim stillede sig som vanligt meget aggressivt op med løb vild i en beregning og satte sin dronning i slag. Tabt!
Bent spillede et meget lige parti, hvor ingen af parterne  kunne få nogen klar fordel. Det løb ud i Remis.
Ole mødte en lille pige på 10 år fra Esbjerg. Hun var ved at køre ham ud over kanten! Men heldigvis fandt Ole nogle huller i hendes opstilling, og pludselig var han i teten . Sejr!  Sidste bræt tabte uden kamp.
resultat : 1½ -


Varde 4 mødte Jerne 2. Sidste gang vandt vi 2½ - 1½. Kampen var ikke så afgørende, fordi vi var sikre på at vinde gruppen uanset resultatet. Det skulle dog ikke afholde os fra at kæmpe godt. Det gjorde vi så!
Opstillingen var
John bræt 1, Jørgen bræt 2, Remiholm (AK) 3, og Leif 4.
Jørgen blev først færdig. Han fik hurtigt et godt pres og vandt en kvalitet. Herefter satsede modstanderen hele butikken i et angreb og tabte.
Alfred brød alle sine  regler om pæn opførsel  og remis.  I stedet for  begav han sig i angreb , brød gennem modstanderens forsvar  og stjal hele pointet.Til sidst sad jeg med Leif Madsen. Han tænkte længe og grundigt over tingene. Men han brugte nok for meget tid og blev for forsigtig – Han mistede en officer i slutningen og tabte på tid.

 Resultat 4 - 0  Flot sejr. John Callesen

 Leif Madsen Jerne2 - John Callesen Varde4 B-rækken 6. rd
----------------------------------------------------------

D.18. Feruar 2015

Tirsdag d. 17 februar var Vardes andet hold på besøg hos Springeren Kolding, hvor vi skulle mod Springerens fjerde hold.

Matchen endte med en kneben sejr på 2½ - 1½ til Varde, Det så ellers sort ud. Jeg måtte erkende et nederlag efter kun 20 træk. I en Volga gambit slog jeg den forkerte officer med en tabt stilling til følge. Ejvind fik spærret sin modstanders løber inde, vand den og førte med officer mod bonde. Desværre valgte han at flytte sin konge, der dækkede en løber, hvorefter modstanderen takkede og tog løberen, herefter blev man enige om remis. Jan fik et stærkt pres mod modstanderens kongestilling, vandt en officer og dermed partiet. Niels Åge blev udsat for et kongeangreb, hvor modstanderen tilbød sin Springer. Niels Åge afviste, men modstanderen insisterede på at ville af med sin springer et par træk senere, men nu var Niels Åge i stand til at modtage ofret, og med officer i overskud, kørte Niels Åge sikkert sejren i hus

npn


D. 9. Februar 2015:

Varde skakklubs weekend turnering 2015

I dagene 24, 25 og 26 april påtænkes afvikling af  varde skakklubs weekend turnering, Der spilles i alt 5 runder og så vidt muligt i 6 mandsgrupper. 1 parti d. 24 2 partier ld. 25 og 2 partier d. 26. Nærmere om starttidspunkter og indskud/præmier. Tilmelding kan ske ved følgende link Varde Weekend


D. 7. Febr. 2015 Varde skakklub har planer om at starte skakundervisning på Sct. Jacobi skolen 1 time  8 fredag eftermiddage i fagcafeen. Opstart efter vinterferien.Det anslås,at ca. 75 elever i 4. 5. Og 6. Klasse vil deltage i fagcafeen. Fagcafeen tilbyder udover skakspil andre strategiske spil. Det er endnu ikke afgjort, hvem der sammen med Anders er instruktører. Desuden er der planer om at starte skakundervisning op på Samuelsgården i Oksbøl efter vinterferien, Her vil Niels Peter fra Varde skakklub samt to tidligere skakspillere fra det hedengangne Oksbøl skakklub være instruktører.

npn


D. 28/1-15  Fredericia 3 - Varde 2 2½ -

Vade 2 indkassere et smerteligt nederlag mod Frederii 3. Ole fik opbygget en god stilling, men fandt i midtspille de stærkeste træk, kom bagud med en bonde med en tabt stilling til følge. Niels Ejner tog i en lige stilling  remis. Ejvind fik hurtigt en fordelagtig stilling med stærkt pres . Modstanderen overså  en finesse, og endte med at komme bagud med to officerer. Herefter blev sejren sikkert styret i havn af Ejvind. Jeg selv pillede ikke nøjagtig nok i en åben spanier og kom en del under pres,. Da modstanderen ikke fandt de stærkeste træk, fik jeg efterhånden en fordelagtig stilling, men  ”glemte” at min dronning stod i slag  of mistede denne. Et ærgerligt nederlag.

NPN


_____________________________________________________________________________________________________


d. 28.1-15 Jerne 2 - Varde 3

 Tirsdag den 27. januar drog 4 håbefulde unge mænd på tur for at skakke mod Jernes andethold. Formålet var, ud over at spille nogle spændende partier, at tage så mange points fra Jerne, at de var uden mulighed for at hente Varde 4 i oprykningsstriden.

 Niels-Aage kom med hvid hurtigt ud i nogle afbytninger og modtog et remistilbud i en stilling, hvor gevinstforsøg fra begge sider let kunne ende med tab. 
 Med sort tilkæmpede Kim sig en lille materiel overvægt, som ikke overlevede et gevinstforsøg, og det hele endte remis i et tårnslutspil med få bønder. 
 En overset gaffel kostede Bent en let officer, men efterlod modstanderens konge ret ubeskyttet. Bent satte et voldsomt angreb ind og tog flot hele puljen.

 Alfred spillede som sædvanligt med stor omhu og fik efter en bondegevinst åbnet op for både linjer og diagonaler, så modstanderens stilling lige så stille kollapsede.

Slutresultat: 3-1 til Varde 3 og tillykke til Varde 4 med oprykningen!

Niels-Aage

—-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Skakklubben Evans hurtigturnering (Sydgrand prix)  deltog 2 spillere fra Varde skakklub.. Jeg selvspillede i klasse 2 2 og opnåede med 4 point ud af 7 en delt  4 - 7 plads. Niels Åge lagde ud med  4 ettaller i de første 4 partier, måtte indkassere et æg i femte parti, vandt i sjette parti, men kunne desværre ikke holde koncentrationen i syvende parti, hvilket  kostede ham første præmien, men scorede dog en flot anden præmie. Der var en hyggelig atmosfære  på spillestedet, og jeg kan anbefale endnu flere fra klubben  at deltage i en eller flere af sydgrand prixerne.  Den næste  grand prix står Esbjerg for, og afvikles i Marts måned.

—------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To spillere fra skakkluben deltager på Lørdag i skakklubben Evans Sydgrandprix. De to deltagende spillere er Niels Åge Kristensen og Niels Peter Nissen

–-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varde 2 var mandag aften (12.1) i Vamdrup for afvikling af femte runde i A-rækken og kunne drage hjem med en solid gevinst på 3 - 1. Jan Schou lagde ud med en remis mod sin modstander. Jeg selv spillede skødesløs i åbningen i en åben spanier, men fik fik modspil med kvalitetsgevinst og tilsidst partigevinst. Søren Nyborg fik en en god stilling mod sin modstander i en Grünfeld indisk, men der var ikke mere end remis. Ole, der var med som reserve, sørgede for den sidste gevinst, hvor et  tryk på modstanderens kongestilling gav det ønskede resultat.

_____________________________________________________________________________________________________

Varde skakklubs forårsturnering påregnes opstartet tirsdag d. 20 januar. Der spilles i to grupper (afhængig af antal tilmeldte).

Som noget nyt er det muligt at tilmelde sig turneringen via DSU - tilmeldingssystem. Tilmeldingen kan ske via følgende link Tilmelding Varde forårsturnering 2015 og ved tilmelding i klubben. For at kunne deltage i turneringen, skal man være medlem af klubben, enten som A. Eller B-medlem.

_______________________________________________________________________________________________________

Vojens juleturnering (Sydgrandprix - 4 runde)  Havde som nedenunder anført otte medlemmer fra Varde skakklub som deltagere.  2 deltog i mesterklassen  Bjarne og Hans Jørn, 1 i 1. Klasse (Anders) , 3 deltog i 2. Klasse ( Jan, Niels Peter og Søren) og 2 i 3. Klasse ( Niels Åge og Ole). Hans Jørn startede i flyvende stil med 2 gevinster og en remis mod folk med rating mellem 2100 og 2250. Desværre kunne han ikke holde skansen i de sidste 5 runder, der (kun) gav 1½ point. Bjarne havde en dårlig start med 4 tabte partier, men formåede at kæmpe sig op i de sidste 3 runder, hvor han scorede 2½ point. Anders fik i sin gruppe 3½ point. Jan  vandt sin gruppe med 6½ point ud af 7, men der var spænding om placeringen , i det Søren  Nyborg førte med bonde og kvalitet. Desværre kom Søren i kraftig tidsnød og tabte på tid. Tillykke til jan fo0r den velfortjente sejr. Jeg selv opnåede 3½ point, Søren tabte to partier ved reglen (udført ulovligt træk medfører øjeblikkelig tab). Niels Åge var længe med i kampen om præmier, 3 ettaler i de første tre runder, desværre missede han præmiechanse i 7. Runde, men havnede dog på en 4. Plads. Ole fik med lidt skiftende resultater 3½  point og en 6. Plads i gruppe 3.  Om selve turneringen kun at sige, at den var godt afviklet, Startede næsten på klokkeslet, stemningen blandt deltagerne var god. Det er helt sikkert, at flere af os fra Varde vil deltage i næste års Vojens juleturnerin.g.

Link til resultater og stillinger Vojens Juleturnering


8 medlemmer fra Varde skakklub har tilmeldt sig Sydgrandprix , der afvikles i Vojens d. 28. December ( 4. Juledag. ) De otte medlemmer er i tilfældig rækkefølge: Niels Åge, Hans Jørn., Anders, Niels Peter, Jan, Ole, Bjarne og  Søren. Alle tilmeldte kan ses på følgende link: Grandprix tilmeldte  Vi ønsker deltagerne held og lykke med spillet

—–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-I fredericia hurtigturnering ( Sydgrandprix 3. Runde) deltog to spillere fra Varde skakklub. Bjarne Meldgaard  Rasmussen  i Mestergruppen . Bjarne blev med en score på 3½ point  nr. 8 i gruppen.

Niels Aage Kristensen deltog i Basisgruppe 3. Niels Aage blev med en score på 5 point nr. 2 i gruppen  

Klik: Resultater og Stillinger

Link: Bjarne Meldgaard Rasmussen

 Link: Niels Aage Kristensen

Hurtigskakturnering tirsdag d. 11 november 20114  

I aftes var vi 12 deltagere i den efterhånden ½-årlige interne hurtigturnering. Måske skal vi overveje at spille lidt hurtigere partier, fx 12 minutter til hver for at det arbejdende eller morgensvømmende folk kan få deres nattesøvn... Førstepladsen gik til en suveræn Gabor, som straks donerede sin præmie til gode gamle Benny, måske fordi han i dette parti var lidt på krogen: Benny havde en bonde ekstra og tårn og springer mod tårn og løber, Gabor tilbød sin løber mod at få en farlig fribonde (hvor farlig?), det tog Benny ikke imod, mistede så sin ekstra bonde, da Gabors telefo ringede, og sønderknust af sin dårlige opførsel tog han imod Bennys remistilbud. Kim lå længe bedst i kampen om præmien fo laveste score, men Niels P undte ikke chokoladen, tabte og fordoblede dermed Kims score - dermed var der kun to præmiekandidater tilbage, Bent som havde afløst Sandor og Niels Aage. De endte begge med 1½ p., men som Niels Aage selv pointerede, gik præmien fortjent til ham, fordi han selv havde opnået denne score....  

vh Anders


 Grindsted Høstturnering der blev afviklet i oktober/november havde 2 deltagere fra Varde Skakklub. I gruppe 2 deltog Jan Schou-Jørgensen. Han vandt sin gruppe med med 4 point ud af 5. Niels Åge Kristensen deltog i gruppe 3 og blev nr. 2 med 3½ ud af 5. Tillykke begge 2 med resultaterne. Se omtalen af turneringen, hvor Ole Bønnelykke, Esbjerg for anden gang vandt gruppe 1 på efterfølgende link .grindstedskakklub.dk/html/nyheder/nyheder.  Partier spillet af Jan kan ses på følgende link: partier Jan Scou-Jørgensen Grindsted 2014


Venskabsmatch Flenburger Scachverein - Varde skakklub  

lørdag d. 23. august fik vi besøg af  vores venskabsklub fra Flensborg , der stillede op med 10 mand. Efter forslag fra Flensborg, blev man enige om, at matchen skulle afvikles som en hurtigturnering over 2 runder, med 2 partier til hver spiller og 45 min. betænkningstid til hver spiller i hver runde. Første runde tabte Varde knebent med et nederlag på 4½ - 5½. Runde 2, hvor der blev byttet farver, var Varde dog så ubesken at vinde med 8½ - 1½, hvilket betød en sejr på 13 - 7 til Varde. Efter matchen skulle vi have set Frello-udstillingen. Denne seance blev dog aflyst, da udstillingen lukkede kl. 17.00, og partierne først var færdigspillet ved godt 16 - tiden. Kl. 18 mødtes spillerne igen på Kong Svend´s bøfhus samt medfølgende damer. Her afsluttedes besøget med middag, samt overrækkelse af gaver fra gæsterne fra Flensborg. efter en hyggelig aften drog gæsterne hjem  efter aftale om, at Varde skakklub gengældte med et besøg i Flensborg i 2015. Her kan du se hjemmesiden med referat og billeder fra Flensburger Schackverin von 1876 ( Når hjemmesiden åbner klik på neus og derefter på harmonicher besuch )


Navn

Rating

resultat

Navn

Rating

resultat

Ole Henriksen

1461

1 - 0

Kurt Boß

?

0 - 0

John Callesen

1468

0 - 1

Peter Bärwald

1193

1 - 0

Jan Schou-Jørgensen

1500

½ - ½

Ralf Maaß

1208

½ -  ½ 

Niels Peter Nissen

1668

1 -1

Gerhard Kühnen

1406

  0 - 0

Søren Nyborg Jensen

1678

  0 - 1

Hermann Welk

1655

 1 - 0

Niels Ejnar Nielsen


1705


   ½ - ½

Jürgen Nickel

1677

   ½  - ½

Mikael Langager

1747

  1 - 1

Thomas Rachow

1768

  0 - 0

Benny Falck Damborg

1847

  ½ - ½

 Holger Martens


1790


 ½ - ½

Anders Christensen


  1868


   0 - 1

Stephan Millgramm


   

   1837


   1 - 0

Bjarne Meldgaard Rasmussen

1939


   0 - 1

 Arno Nickel

2018

  1 - 0


   ialt   4½ -
   5½ -

15/6-18


VSSM 2018 (Varde sommer 2018)


Varde sommer 2018 har i år 6 deltagere, Niels Peter, Niels Åge, Benny, Poul, anders og John har tilmeldt sig. Turneringen starter i morgen Lørdag. Spillerne aftaler selv, hvilke datoer, der spilles og hvor. Skema med deltagere, hvem der spilles i mod (farve) findes på dette link Varde sommer 2018

 Niels Åge er tovholder, resultater sendes til Niels Åge eller indtastes på hjemmesiden under bemærkninger. Siden (bemærkninger) kan ligeledes benyttes til at delagtiggøre de øvrige deltagere om eventuelle aftaler om partiafvikling


Niels Peter

1/5-18.


Turneringen 5 tirsdage i maj starter i aften med første runde i Varde. Ialt 4 spillere fra Varde har tilmeldt sig turneringen. Se gruppeinddeling her


1/5-18


Rettelse.

Poul Grydholt blev klubmester, efter at væreblevet br. 4 i efterårsturneringen og nr. 4. Forårstuneri ngen. Hans Jørn blev nr. 2 efter en femteplads i forårsturneringen

18/4-18


Sidste runde i forårsturneringen er nu afviklet. Poul Grydholt endte med at vinde gruppe 1 med 5 point, Laszek Kwapinski nr. 2 og Anders nr. 3 samt Hans Jørn nr. 4. Gruppe 2 Vandt  nIels Peter Nissen med 6½ point nr. 2 Sven Andresen. Klubmesterskabet er endnu ikke afgjort, Idet både Hans Jørn og Poul begge får 5 point i Efterårs og forårsturneringen. Poul blev nr. 4 i efterårsturneringen og nr. 1 i forårsturneringen. Hans Jørn nr. 1 i efterårsturneringen og nr. 4 i forårsturneringen. En omkamp kommer til at afgøre mesterskabet.


D. 16/4-18


Niels Åge Kristenser, der som den eneste deltager fra Varde, deltog i  danpump- Koldings bymesterskab, scorede i sin gruppe 4½ point ud af 5, og sikrede sig dermed både førstepladsen i gruppen samt en ratingfremgang på 113 fra 1396 til 1509, Tillykke


28/3-18


Anders Christensen fik 2. Plads i sin gruppe under DM i påsken

Ialt deltog 3 spillere under DM i Svendborg. Anders fik som nævnt en 2. Plads med 3½ ud af 5. Medens Ole og Niels Age fik en placering som nr. 13 og nr.5. Ole med 2½ samt Niels Åge med 3½ ud af 5.

De spillede partier kan gennemspilles og analyseres ved at følge dette link: Partier DM 2018 vardespillere

Ligeledes Kan enkelte partier fra holdturneringen Mester 1 ses her: Partier holdturnering 17/18 mester1


05/3-18


Horsens 1 - Varde 1  5 - 3


"Kampen mellem Horsens 1 og Varde 1 i mesterrækkens syvende og sidste runde blev jævnbyrdig og var vel vores bedste holdpræstation.

Poul stod med de hvide brikker aktivt, men også luftigt, han kunne ikke gennemføre kort rokade, det kunne sort heller ikke og den sorte konge skulle fra d6 dække en springer på e5.

Da de fleste officer var byttet af, stod sort med sin konge derfor aktivt og havde også en bonde mere: 1- 0 til Horsens.

Niels Aage var med på syvendebrættet og for frem med en springer og dronning, som pegede mod f7 (skomagermat!), men det havde sort selvfølgelig set, og da Niels Aage - set fra sidelinjen - overhovedet ikke fik udviklet andre vigtige brikker, måtte han hurtigt kapitulere.

Gabor spillede solidt og godt på 2.brættet, Ligeledes både Hans Jørn og Bjarne.De fik alle tre remis mod gode modstandere.

Peter havde de hvide brikker mod Horsensmanden, som stablede et farligt kongeangreb på benene. Det så helt forkert ud for Peter, der havde alle sine officerer placeret på de bageste linjer med hovedvægt på ...dronningefløjen.

Men for hvert hug sort førte mod hvids kongestilling kom der listende en ny hvid officer til hjælp, en ad gangen for mere plads var der ikke... Sorts matangreb resulterede i en fordelagtig stilling for sort: tårn og 2-3 forbundne fribønder mod Peters løberpar. Heldigvis havde sort undladt at snuppe Peters e-bonde, der så kunne holde igen på sorts f-bonde. Der var således en vis balance i stillingen, og Peter tilbød remis, men modstanderen som havde scoret 6 af 6 i mesterrække 1 kunne ikke omstille sig til den nye situation og tabte i befippelse en vigtig bonde, Peters e-bonde blev et monster (!) og Peter vandt sit 3. parti af 3!

Selv spillede jeg en forfærdelig åbning, men hvid så ikke min store svaghed på f7, gik efter en bonde, som han fik, men han mistede en anden...og jeg fik en meget bedre og åben stilling - som blev klart vundet da jeg vandt en officer.

Det skulle fejres og jeg købte en Tuborg, som smagte godt, men jeg fumlede med den overskydende officer og fik nærmest spærret tårnets vej til den farlige h-linje, så  til sidst skulle jeg være glad for remis.

Dermed havde vi tabt 3 -4, dvs. 3-5 da vi ikke kunne stille otte mand.

Horsens og Bov 2 endte à point, men som nr. 1 og 2, Springeren og Varde blev på samme måde nr. 3 og 4."'

vh anders14/2-18

Varde 2 - Korning  1½-

De sidste kampe i holdturneringens Arække-gruppe 2 samt B-rækken gruppe 2 blev afviklet i Varde. Varde 2 skulle spille mod Korning, der med en gevinst på 3½- ½ kunne sikre sig ret til oprykningskamp. Nr. 2 Springeren 3

Kunne ligeledes ved en komfortabel sejr over Grindsted sende Varde 2 ud i kulden. Jeg tog remis efter 14 træk. Tilbudt af min modstander. Kort tid efter havde Grindsted sikret sig 1½ point mod Springeren 3, og da vi samtidig stod godt på Varde 2 brætterne, så oprykningen til at være næsten sikker. Bent fik et ildebefindende under sit parti Hvorefter man blev enige om remis. Vi blev enige om at tilkalde ambulance til Bent, hvorefter han blev kørt til Esbjerg.

Svend erobrede en officer, men modstanderen formåede at få nogle farlige fribønder, hvoraf en truede med at gå i dronning. Svend opgav, idet han overså en klar remisstilling. Niels Aage havde en bonde mere i et tårnslutspil, en kunne ikke komme over remisgrænsen. 1½ - 2½ til Korning, ikke nok for korning, der nu havde 12½ point medens vi havde 13 pint. Men desværre Springeren 3 vant med 2½ - 1½ over Grindsted, hvorefter varde 2 og Springeren 3 sluttede på 13 point. Varde 2 havde dog kun 7 matchpoint medens Springeren 3 opnåede 8 matchpoint og dermed 1. Pladsen. Ærgerligt


NPN

11/02-18

"Varde 1 - Haderslev 2, resultat 5 - 3.

Bag dette resultat gemmer sig igen en halvsløj præstation af vores bedste spillere, idet Haderslev kun stillede med 6 mand.

Der blev altså ikke brug for Jan og mig, og vi gav os så til huslige pligter: Jan og Ole stillede borde op til tirsdagens afsluttende stævne i A2 og B2, mens jeg fik god tid til at

smøre madder, skære kage ud og lave kaffe.

Leszek tog ret hurtigt remis, og Poul kom snart til samme resultat.

Gabor spillede igen uforsigtigt og fik en kongestilling, der var ligeså luftig og stormomsust som Lykkesgårdsskolens omgivelser denne eftermiddag. En smart Sxf7 var ikke nok i den åbne stilling

 og han måtte ned. Hans Jørn havde gode fremskudte bønder og en aktiv hest på dronningefløjen, så det blev fortjent 1 - 0.

Benny affærdigede hurtigt sin modstander, som måske af samme grund fik alarmen til at gå ved at forlade den nye hovedbygning i retning af orange bygning - det må vi undgå i fremtiden, fx ved at opbygge en barriere!

Sidst færdig blev Bjarne, han havde længe en lukket stilling, og da den blev lukket op trængte hans modstander frem med det tunge skyts: Bang!

Dermed blev resultatet af den egentlige kamp 3 -3, ikke prangende, idet den forventede score var 4,71 mod 1,29 til os!"

vh anders
04/2-18


" Varde 1 mod Ribe 7 - 1.

Et stort resultat, skulle man mene, men faktisk meget tæt på den forventede score!
Således havde både Benny og Anders meget lette modstandere og vandt hurtigt.

Poul vandt også hurtigt mod Peter Leimand, som i en lige stilling lavede en kæmpebuk.

Derimod overså Gabor noget og mistede en let officer mod den ikke uefne Tobias Lindegaard.

Han havde nogen kompensation, men altså ikke nok og tabte hermed sit første holdkampparti i 3 år!

Da Ribe ikke kunne stille fuldt hold, resterede der nu 3 kampe, hvor vores folk også var tårnhøje favoritter.

Hans Jørn kom ud af åbningen med en bonde mindre og stod ikke særlig aktivt. Bjarnes parti var meget åbent med tunge officerer nærmest overalt,

han mistede en løber...men vandt senere et rent tårn. Længst varede Leszeks parti, hvor far Leimand havde en hyperfarlig sort bonde på a2.

Han fandt imidlertid ikke det stærkeste, og der opstod et interessant slutspil med tårn og 2 bønder mod to lette officerer.

Summa summarum : vi vandt alle tre partier, og holdet er rykket fra 5. til 4. pladsen. Nu venter først Haderslev 2 og til sidst oprykningsfavoritterne fra Horsens."

vh anders


18/1- 18


Grindsted - Varde 2  1 - 3


Varde 2 sikrede sig i kampen mod Grindsted en delt 1. Plads på deling med Springeren 3, Idet Varde 2 nu har 8½ point og må formodes at være favoritter til oprykning.

Varde startede godt, Michael spillede aggressivt og vandt relativt hurtigt sit parte. Herefter kom Jan med et vundet parti. Hans modstander Flemming Ormstrup havde fået opbygget et tryk mod Jans stilling, men da Flemming satte et tårn i slag var partiet vubdet for Jan. Jeg sekv prøve noget nyt, men dårligt i åbningen. Modstanderen fik etableret et solidt trykspil. Jeg fik dog visse chancer, men remis. Bent kamp endte ligeledes remis. Efter stillingerne burde vi nok have haft ½ point mere, men er dog tilfredse med resultatet. Nu mangler vi det svageste hold, samt vores rival Korning Skakklub, der også  mangler Grindsted

.

NPN


14/1-18


Holdkamp  Varde 1 - Evans 3   4 - 4

"Der var afbud fra flere spillere, Michael var igen en dygtig reserve og vandt på sjette bræt over sin Vejle-modstander: jeg så ham sætte en springergaffel på dronning og tårn, men afgørende var en fremrykket fribonde betroede han mig selv.

Bent Krog stod sikkert med to tårne og bønder på begge sider, men en forgiftet bonde, som han ikke kunne holde sig fra, smagte grimt og førte til nederlag.

Niels Peter kom til at stå passivt og mistede en bonde i et tidligt slutspil. Det så forfærdeligt ud, men til sidst opstod en remismulighed med en fremrykket randbonde og en aktiv konge mod  modstanderens konge og tårn,

men miraklet udeblev i en stilling, hvor pat var mulig.

Poul brugte meget tid, men han endte med at mangle en kvalitet, og den grimme Bindzus trængte ind i stillingen: 0 - 1.

Gabor brugte også meget tid, men opnåede ikke meget; der var ødelagte bondestillinger på begge sider, men langt om længe fik han etableret en farlig fribonde i d-linjen, og med to aktive tårne mod to passive blev det 1 - 0.

Leszek brugte også omhyggeligt af sin tid, men opnåede heller ikke meget med de sorte brikker, rettere sagt: ingenting, så det blev remis.

Hans Jørn på fjerdebrættet havde heller ikke meget, men i et slutspil med en hvidfeltet løber og en god portion bønder på hver side gik den unge mand fra Vejle i en fælde og ærgrede sig højt og tydeligt.

Selv spillede jeg afventende i begyndelsen, men det lykkedes mig at tilintetgøre hvids flotte bondeformation i centrum, og med en plusbonde trængte jeg frem i centrum, desværre med dronningen forrest: den blev fanget og jeg var heldig med kun at være en let officer bagud. Dog i denne stilling gjorde tårnparret og den uligefarvede løbers trusler, at den samme stilling opstod for tredje gang, og dermed fik vi lige akkurat halet resultatet 4 - 4 i land."

vh anders


 


20/12-17


Holdkamp Varde 1 - Tønder 1   4½ -


"Vi stillede kun med Michael som reserve, så vi var fortrøstningsfulde og nok sikre på en pæn sejr.

Vi opnåede også mange gode stillinger, jeg stod selv aktivt og godt mod en tidligere sønderjysk mester, nu netop fyldt 85 år, men stadig en solid spiller,

Benny stod aktivt, og Hans Jørn havde en bonde og to tårne mod to tårne, men dette parti endte i et kendt remisslutspil med tårn og bonde mod tårn.

Benny tog remis og jeg lavede et elendigt træk, min fordel var væk: det var 3 remiser. Gabor spillede et tilsyneladende interessant parti, angreb hvids kongestilling og skulle samtidig parere hvids trusler i centrum og på sin egen kongefløj, nå, det blev også remis.

Bjarne stod med de sorte brikker forfærdeligt og måtte ned. Mens Peter og Michael kørte gevinster hjem i sikker stil - flot! Stillingen var nu 4 - 3 til os.

På førstebrættet havde Poul fordel, men da den forduftede, kunne han ikke styre sig og fik en meget svær og sikkert tabt stilling.

Undervejs tiltrak det elektroniske ur sig en uheldig opmærksomhed: sorts, dvs. Tønderspillerens ur hejste den sorte fane i stedet for at lægge ½ time til. Vi gik, fejlagtigt viste det sig senere, ud fra, at uret kunne lægge 30 sek. til pr. træk, så jeg gav mig til at stille (vistnok på det samme ur) 26 min. til sort og 35 min. til hvid og 30 sek. pr. træk. MEN da sorts tid er nede på ca. 30 sek., indser sort, at hans ur vist stadigvæk ikke lægger tid til. Nu er gode råd dyre, men turneringslederen (og jeg) spørger spillerne, om de vil enes om remis, og det gør de så.

Jeg ser i tabellen over mesterrække 1 at resultatet endnu ikke er godkendt...så vi skal nok i retten alle sammen."
4/12-17


Holdkamp  Bov 3 - Varde 1  4½ -

"I søndags fandt den anden kamp i mesterrække 1 sted, nærmere bestemt i Bov.

Resultatet 3½ - 4½ var tilfredsstillende og meget tæt på det forventede.

Poul havde trukket sin 'Angstgegner', Henrik Svane, men angreb tilsyneladende ufortrødent. Det samme gjorde Gabor, som altid, selvom han havde de sorte brikker. De opnåede begge remis, og Gabor har nu passeret ratinggrænsen 2000: tillykke!

Hans Jørns satsede på at forfremme en enlig c- bonde, og måtte værge for sig på sin egen kongefløj, det kostede en springer, men i denne kritiske og vel for Bov fordelagtige stilling tilbød deres mand remis.

Bjarne havde en lidt luftig stilling og 'ofrede' et tårn på f3, men hvid tog ikke tårnet men en anden løsgående let officer. Bjarnes tårn måtte så retirere, og hullerne i hans stilling var ikke blevet mindre: han måtte ned.

Anders spillede med sort en forfærdelig åbning : 1.e4, c5 2. b4, b6 og manglede hurtig en bonde. hvid fandt helt sikkert ikke det bedste, men sorts svagheder bestod, og da hvids hammer endelig faldt, var det lidt en lettelse, så jeg hviskede til min modstander: Jetzt sind meine Leiden zum Glück zu Ende!


Heldigvis spillede Peter med de hvide brikker vidunderlig og meget logisk skak, sort havde en varig svaghed i sin bondestilling, og da Peters konge trængte frem i hullerne, var gevinsten hjemme.

Vores to reserver klarede sig godt, Michael spillede med en hvidfeltet løber mod sorts sortfeltede, havde også en bonde eller to: en flot gevinst!

Jan stod passivt, men kæmpede til det sidste og måtte derfor med i den sidst afgående bil mod Varde og omegn"

vh anders
29/11-17

Holdkamp Varde 1 - Springeren 2  3½  -  4½


" Holdkampene i mesterrække 1 startede d. 19.november, hvor vi fik besøg af Springeren 2.

Gabor var rykket op på førstepladsen og startede aggressivt i sit parti med de sorte brikker, og fik vredet en mindre fordel ud af sine anstrengelser:

to enlige fribønder på dronningefløjen mod en bonde mindre på kongefløjen, en løber og to tårne mod springer og to tårne. Hvids konge ilede til hjælp, og hvis hvid havde byttet det ene tårn af,

havde det vist kun givet remis, men 0 -1 blev det. Hans Jørn spillede i italiensk åbning gambitten b2-b4 i 4. træk, men både hans og Bjarnes parti kom ikke ud over remisgrænsen.

Anders spillede ikke særlig godt mod hovedsponsoren for Sondex Cup, Aage Søndergaard Nielsen, som valgte fransk med de sorte brikker, og da Anders undlod at gardere sin løber på e3,

fik han en rigtig dårlig stilling med en bonde mindre. Umiddelbart efter gjorde Aage en endnu værre fejl, så 1-0 blev det (sikke noget hø).

Mikael spillede solidt med de sorte brikker, hvad hans holdkammerater eller kunne være nervøs for, for hvor meget spiller Mikael egentlig?

Michael spillede i vanlig aggressiv stil og stod godt, men kom til at mangle tid, så de tog remis.

Niels Peter stod også solidt, men manglede efterhånden 1-2 bønder, som til allersidst gjorde udslaget. Dermed endte kampen med et knebent nederlag til os på 3½ - 4½, idet Mikael til sidst blev rendt over ende og også Jan tabte:det så slet ikke dårligt ud, men han spillede for passivt, idet et par af hans officerer valgte at isolere sig i højre hjørne, som om de ville være så tæt på æsken med brikker som muligt... "


vh anders21/11-17


Holdkamp Varde 2 - Springeren 3   2- 2


Årets første holdkamp i A-rækken gruppe 2 Springeren 3 - Varde 2 endte uafgjort 2 - 2. Jeg vandt ret hurtigt mit parti  efter et fejltræk fra min modstander. Niels Aage tabte sit parti efter efter en kongeudflugt  fra sit udgangspunkt på e8 over f7 for tilsidst at ende sit liv på b8. Bent opgav, desværre i en remisstilling, hvilket kunne være sværtt at se. Men døm selv. Bent hvid: Kb1, Dd1, Tc8, Lg2, bh2,g3, f4, c2, a2, a3  Sort: Te1, Lc3, Dc5, Kh7, bh6, bh4, bf7, be6, bb4 Hvid trækker og holder remis. Michael  overså en bonde i åbningsspillet,men fik sig kæmpet tilbage, og endte med at vinde partiet


14/10-17

Varde skakklubs jubilæumsfest 2017

Efter dagens aktiviteter med foredrag og simultanspil, var der om aftenen inviteret til middag med taffelmusik og efterfølgende motion på dansegulvet. Der var kræset op med oksefilet, kylling i svøb 0.a, samt vin ad libitum under middagen. Anders underholdte med et uddrag af Varde Skakklubs historie suppleret af Bjarne, medens Peter og Allan leverede taffelmusikken med indslag fra Benny og Anders. Der var også til lejligheden blevet fremstillet en del sange til afsyngelse under middagen. Ved kaffen kom John med en Quiz, der voldte hovedbrud for en del af deltagerne. Ingen havde alle spørgsmålene rigtige, Men 5 havde kun et forkert svar.

Efter middagen blev der spillet op til dans, Hvor Peter og Allan med assistance fra Sunes kæreste, der påtog sig at synge til dansene. Kl. ca. 24 sluttede den festlige aften med den traditionelle (skuld  gammel venskab …)9/10 - 17


"Referat fra 90 års jubilæets eftermiddagsseance d. 30/9-17.Stormester Sune Berg Hansen holdt indledningsvis et rigtig interessant foredrag om de mentale forhold, der kan spille ind i forbindelse med afviklingen af et parti. Den mentale forberedelse er vigtig, herunder med hensyn til reaktionen, hvis man får gevinstchancer mod en stærkere spiller. Dette illustrerede Sune ved visning af sit parti fra en nyligt afviklet landsholdsmatch mod Armenien, hvor Sune på 1. bræt havde klar gevinststilling mod verdensranglistens nr. 2 - Aronian. Sune havde på forhånd indstillet sig på at spille på gevinst, men havde ikke i tilstrækkelig grad forberedt sig på, hvordan han ville reagere mentalt, hvis han fik gevinststilling. I en stilling med flere vindende fortsættelser fik Sune, hvad man kan kalde mental gummiarm, og blev efter en slap fortsættelse, der ikke var specielt vanskelig at beregne, pludselig udsat for et afgørende modangreb med tab til følge. Denne oplevelse var så til gengæld en god ballast i et senere parti mod en anden verdensklassespiller - tjekken Navarra, som Sune ligeledes demonstrerede, med gevinst i overbevisende stil.


Efter foredraget fortsatte Sune med simultanforestilling.


Følgende 12 spillere deltog i simultan mod Sune Berg Hansen d. 30. september: Michael med Sebastian og Benjamin, Ole, Jørgen, Anders, Bjarne, Gabor, Flemming,

Poul, John  og Leszek. Og da antallet ikke var så stort, spillede Sune hvert andet parti med hvid hhv sort. På afstand kunne jeg se, at Leszek med de sorte brikker vandt en bonde, men hvid havde en irriterende løber på h6, og da hvids hvidfeltede løber slog på f7, mistede Leszek materiale, da han ellers ville blive sat mat af de to løbere alene! Om Gabor sagde Sune efterfølgende, at han godt kunne mærke, at han var en stærk spiller og at hans spil bar præg af Gabors østeuropæiske opvækst. Kun Poul, som vist ellers var kommet en bonde bagud, fik kompliceret spillet og opnåede som den eneste remis.

Alle andre måtte ned med nakken: 11½ - ½ til Sune."

19-9-17


Vedrørende besøg fra Flensborg d. 21. Oktober 2017.


Følgende medlemmer stiller op mod de besøgende fra Flensborg: Niels P, Peter, Benny, Jan,

Poul, Anders, Bent og Michael C.  Du kan stadig nå at deltage. Kontakt Anders.06-09-17

"Som nævnt i klubbens efterårsplan får vi lørdag den 21. oktober besøg af Flensborgklubben af 1876.

Vi starter kl. 12 med en bymatch, sandsynligvis er vi otte værter mod otte gæster, men alle er velkomne til at være med.

En del af vores gæster taler eller forstår dansk!

De sidste gange har vi spillet to partier mod samme modstander vist med ½ times betænkningstid til hver.

Imens byder vi på kaffe og kage og sikkert også en øl.

Så følger et kulturelt indslag, vi planlægger at vise dem Minibyen, og endelig spiser vi sammen hos Kong Svend."


vh andersKære klubber, Esbjerg, Jerne og Grindsted!

I anledning af vores klubs 90 års jubilæum får vi besøg af Sune Berg i vores klublokaler på Lykkesgårdskolen,

indgang fra parkeringspladsen på Abildvej.

Han vil tale om skak og også spille simultan mod 15 til 30 spillere, så I inviteres hermed til at være med.

Det koster ikke noget, men hvis der er alt for mange interesserede, sammensætter vi en passende blanding af spillere fra byen og de 4 klubber.

vel mødt og venlig hilsen

Anders09/08-17

Tirsdag d. 8. Afvikledes en hurtigturnering med ialt 10 deltagere fra klubben. Betænkningstiden for partierne var 5 min. + 3 sek. tillægstid for hvert udført træk.

Slutstillingen blev: - hvor der dog manglede to runder - blev at good old Benny som den eneste fik 6 p, mens Bjarne, Hans Jørn og Gabor nåede 5 p. Derefter Anders 4½, Jan 3½, Michael 3, Niels P 2, Ole 1 og John 0. Gabor skal have tak for dette nye gode august - initiativ!


6/5-17


Varde skakklubs weekend emt 2017 er opstartet. Første runde blev afviklet med gode resultater for de medvirkende vardespillere: Anders og Poul vandt begge deres partier i mestergruppen. Poul stod noget trængt, men det hjalp da modstanderen overså en officer. Anders byttede modstanderens dronning med en officer. I gruppe 1. Spillede Jan remis og jeg vandt. Gruppe 2, hvor der deltager 3 fra Varde vandt Ole efter at have vundet en kvalitet medens Åge tabte til John. Første runde i gruppe 1 var ikke uden dramatik. Lars Wisler, Grindsted påpegede at modstanderen ikke overholdt sin noteringspligt hvilket var medvirkende til tab af partiet  for Lars. Turneringsledelsen har afgort partet som remis. Afgørelsen er indanket for turneringskomiteen


Niels Peter


13/3-17

" Alssund 1 - Esbjerg 2   7½ - ½ p.

  Evans 2 - Ribe              6½ - 1½ p. 

  Varde 1 - Evans 3         5½ - 2½  

Som I kan se, ville en sejr på 8 - 0 have sikret os oprykning til 2. division, men det var vi ikke i nærheden af.

Mikael med sort stod  tidligt dårligt - og måtte ned. Benny  byttede med de hvide brikker sorts 'kongeløber' mod tårnet på a1 og stormede frem.

Hans løber på h6 stod sikkert og aggressivt med bonden på g5 i ryggen - men også indespærret. Men til sidst trængte han bl.a. vhja. en farlig bonde på d6 ind på syvende og ottende

række. Anders fik langsomt gang i bønderne på den sorte kongefløj i hollandsk, og good old Helge Nielsen valgte at give springeren for de farlige e- og f- bønder.

Gabor spillede sikkert og fik lokket den fjendtlige dame (en femme fatale?) på afveje, noget der kostede sort en springer.

Steen, som var tilbage efter ferie, fik splittet Bjørn Laursens bønder ad, og i et slutspil med bønder og to tårne på hver side udspillede han sin modstander.

Bjarne spillede - udefra og overfladisk set - en begivenhedsløs remis, mens Hans Jørn for en gangs skyld kom i problemer og måtte aflevere en kvalitet uden nogen som helst kompensation.

Endelig stod Poul aktivt fra starten, modstanderens konge blev holdt midt på brættet og blev der bastet og bundet og til sidst overmandet.


Det er nærliggende at fremhæve Gabors fine indsats, han spillede alle 7 kampe og scorede 6½ p. Og ratingtallet er nu klubbens næsthøjeste!"02/03-17


Tirsdag d. 28. Febr. Blev der afviklet en lille hurtigturnering med 4: runder og 15 min. betænkningstid Desværre var der kun 7 der mødte op, heraf 2 nye gæstespillere  (Emil og Hjalte).

Resultatet: Poul 3½ , Bent, Niels Åge og Niels Peter 2½, Ole 2, Emil og Hjalte 1

27/2-17


Evans2 - Varde 1  5 - 3


Den meget vigtige kamp mod rækkens førerhold fra Evans tegnede fra starten ligeså vanskelig som forventet, idet Vejleholdet stillede i vistnok stærkeste opstilling.

Derfor var det en meget glædelig ting, at Niels Peter på bræt 8 fik sin frygtindgydende modstander, den listige Helge Poulsen, tidligere Kolding, til at forcere for vildt: 1 - 0 til Varde.

Poul stod ganske solidt på førstebrættet, men flyttede så sin konge frem istf tilbage, og Henrik Svane opdagede omend først  i anden omgang den ødelæggende kombination.

Hans Jørn var oppe imod Thomine Stolbjerg - Rohr, som spiller på det danske kvindelandshold, og han fik brug for alle sine evner, idet Thomine som hun betroede ham helst flytter sine brikker fremad og kun fremad!

Remis fik også Gabor, som i vanlig stil komplicerede og skabte chancer - i øvrigt for femte gang med de sorte brikker. Men hans unge modstander parerede truslerne, og Gabor har dermed (kun) 5½ af 6 p.

Bjarne stod lidt presset og mistede en kvalitet for en bonde, men hans springer stod centralt og solidt, og Jørgen Aaskov gav derfor kvaliteten tilbage og afviklede til et tårnslutspil, hvor Bjarne havde 3 sammenhængende bønder på kongefløjen mod Aaskovs ligeledes 3, hvoraf dobbeltbønder på f-linjen. Bjarnes opgave var nu at afvikle kongefløjens bønder og så holde remis mod en enlige sorte a - bonde. Det lykkedes ikke.

Anders satsede med de hvide brikker i siciliansk ved at rokere modsat af sort, men det kneb med at buse frem på kongefløjen, og da efterhånden sorts tre tungeste officerer havde taget opstilling på a- b- og c-linjen, var resultatet givet.

Jan spillede åbningen fint, men Christian Dahl fik konsolideret sig, Jan spurgte mig, om han måtte tilbyde remis, men jeg ved ikke, om han fik det gjort. Efterhånden kom modstanderen længere frem på brættet, og det endte i et slutspil, hvor Jan havde en springer og 3 sammenhængende bønder mod tårn og 2 bønder, en stilling der nok var til at holde, også pgra Jans konges gode placering - men altså ikke holdt!

Benny spillede et fint parti, overfaldt på nærmest brutal vis den hvide dronningefløj og stjal tidligt et par bønder. Langt senere havde hvid indhentet lidt af det tabte og opnået et slutspil med tårn og 2 bønder mod tårn og 3 bønder.

Alle bønderne var isolerede, og som Benny sagde: kunne han ihvf ikke tabe, og sørme om ikke han vandt vhja sin farlige c-bonde!

3 -5 var ikke noget dårligt resultat, men jo heller ikke det vi havde håbet på, og vi er nu nede på tredjepladsen, dog kun ½ p efter Alssund, der dog har rækkens svageste hold i syvende og sidste runde."

vh anders
31/01-17


Varde 1 - Esbjerg 2   7½-½


" En stor sejr over naboerne fra Esbjerg: 7½ - ½ , men alligevel ikke alverden over den forventede score...

Vi havde Mikael og Niels Peter på bræt 7 og 8, og de gjorde det som sædvanlig godt. Niels Peter forærede godt nok sin modstander en hel løber, men senere kunne han puffe en farlig fribonde frem - og så var det tabt for modstanderen.

Da Steen havde slidt sin modstander op, stod det 6½ - ½ til os, men Poul havde også en bonde og ville ikke hjem lige med det samme, og som Esbjergs holdleder sagde, så er Lars Husum også kendt for at skyde til og med den sidste patron.

Desværre ser det svært ud for os at holde andenpladsen: Alssund som vi tabte til i sin tid, vandt en kæmpesejr over Tønder og har to lette modstandere tilbage.

Vores chance består i at klare mindst uafgjort mod Evans 2 og så indhente dem i sidste runde, hvor de har en sværere modstander."

vh anders17/1117

"Varde - Tønder  5 - 3

var en tilfredsstillende sejr mod Tønder, som dog gjorde god modstand.

Ret hurtigt stod det 3-0 til os:

Gabor undlod at rokere med sort, og da hans modstander ikke brugte sin betænkningstid særlig meget eller godt, røg der helt fortjent en kvalitet med en total blottelse af hvids tilbageværende brikker til følge…

Steen pressede med de tunge officerer, havde tidligt fået 'foræret' to bønder, og da hans konge var i sikkerhed på h-linjen, var det slut.

Mikael havde vist på papiret den svageste modstander, og afviklede da også sikkert til et vundet slutspil med to ekstra bønder.

Bjarne stod ' forfærdeligt', begge løberpar var på banen, men Bjarne manglede en bonde og senere to. På nabobrættet kunne han se, at sort havde de samme problemer som han selv med sine brikker!

Poul og Hans Jørn stod vist lige hele tiden og remiser blev det til. Dermed var stillingen 4 -2.

Anders spillede mod Caro Kann, sort rokerede langt, og så skulle der rulles op: a3 -a4...en dum fejl som kostede en løber for 2 bønder. Sort forsvarede sig godt med det solide springerpar, men i begyndende tidnød og nervøsitet røg den ene springer - et heldigt ½ p.

Benny havde den bedste åbning og midtspil, men i slutfasen spillede hans unge modstander gode og stærke træk, så det blev også remis.

Viljen har vi til at sejre, og kan vi blive ved med at stille næsten fuldt hold hver gang, skulle 2. pladsen være til at nå."


vh anders17/1-17

Stouby - Varde 2: 6½ -

Endnu et sviende nederlag til holdet, der stadig rammes af mange afbud til udekampene.

Det så ellers lyst ud, idet Ole Sørgede for det første resultat, med gevinst over sin modstander.

Derefter blev det remis til Jørgen. Herefter kom nederlagene på stribe. Niels Aage gik efter bonderov, hvilket kostede en officer og partiet. Flemming forsøgte at holde stillingen lukket, Men modstanderen fik åbnet stillingen, vandt kvalitet, der senere blev vekslet til et tårn, hvorefter Flemming opgav. Min modstander spille løberspil. E4-e5, Lc4-Sf6, d4. Jeg kendte ikke åbningen, og blev trængt længere og længere tilbage. John tabte en bonde, hvilket var afgørende i slutspillet. Alfred og Bent måtte ligeledes se nederlaget i øjnene. En trøst er det dog, at det var det forventede resultal  6,45- 1,55


Niels Peter


12/12-16

Horsens - Varde 1: 2- 6


 " Med fire sejre og fire remiser blev det en flot sejr over Horsens: 6 - 2!

Horsens var svækket af afbud og vi stillede i stærkeste opstilling. Desuden havde Gabor forlangt kamp på alle brætter, efter mottoet: "Det er ingen picnic!"


Benny vandt meget hurtigt mod en modstander, der vist var svækket af bygang, mens Peter med de hvide brikker beherskede en stor del af brættet,

men stillingen var nærmest symmetrisk, så det blev remis.

Selv stod jeg med de sorte brikker presset, og værre blev det, da en dronningemanøvre til b6 måtte annulleres tilbage til d8. Hvid fandt dog ikke de stærkeste træk og efterhånden var stillingen lige, da hvid i begyndende tidnød troede, at sorts dronning var udækket - hvad den ikke var.

Gabor spillede igen et stærkt parti - som den dreng dog kan! - han investerede 1-2 bønder i at holde den sorte konge på midten af brættet, og sort måtte ned.

Steen stod presset, med mange brikker på brættet, men forsvarede sig stædigt og klogt: remis.

Hans Jørn, som under sin uddannelse har boet og spillet skak i Horsens, og Bjarne opnåede i lige stillinger også remis.

Poul, klubbens nestor, vandt en kvalitet og spillede selvfølgelig videre, for som han sagde: "Tabe kunne jeg ihv f. ikke", og ved ½ femtiden var holdets vigtigste og afgørende sejr hjemme."


vh anders23/11-16


Referat rd.2. Mester1

"Den anden holdkamp i mesterrække 1 gjaldt Alssund,der havde vist stor styrke ved at spille 4 - 4 mod stærke Horsens, og de mødte

også op med 3 stærke udlændinge: en syrisk læge, Jwan Bakr, som længe kun stod lige mod Bjarnes stærke spil, men negligerede Bjarnes  to-tre remistilbud og til sidst også fik en afgørende

fribonde.

Steens og Gabors modstandere var fra Asserbadjan, sønnen Rauf og faderen Mubaritz Muntuzov, især Gabors parti var meget seværdigt: han havde en farlig hvidfeltet løber på b7 der bl.a. sigtede mod et urokeret hvidt tårn på h1, og da modstanderen opstillede en grim trussel mod b6, parerede Gabor ved at spærre mod truslen på b6 med en springer på b4...der kunne slås. Jeg synes, vi skal bede Gabor gennemgå partiet engang, som han til sidst vandt i et slutsil med to tårne og 2 sammenhængende bønder mod dronning og 2 enkelte bønder!

Steen spillede meget bedre end sidst mod den unge og hurtigtrækkende Rauf, i følge Gabor havde han flere gode muligheder men i partiet trængte modstanderen ind i stillingen og vandt.

Benny spillede solidt og iderigt, opstillede trusler mod fjendens kongestilling, der kostede denne en bonde, og til sidst havde Benny gevinststilling med ensfarvede løbere og 3 bønder mod 2.

Vi stillede med tre reserver: Søren, der ret tidligt sikrede holdet det første (halve) point, mens Niels Aage ret tidligt solgte en vigtig bonde og dermed senere tabte partiet, en skæbne der også overgik Bent, som vist spillede tilfredsstillende og dermed retfærdiggjorde, at familien måtte undvære ham en eftermiddag i sommerhuset.

Jeg selv spillede et i og for sig jævnbyrdigt parti, som til sidst skulle afgøres i en stilling med min aktive springer og 5 bønder mod en ret passiv løber og 5 bønder. Jeg valgte en helt forkert plan og bekræftede dermed Bennys tese om, at jeg ikke spiller godt når jeg kommer direkte fra torsdag-fredag-lørdag i København.

Resultatet blev hermed 2½ mod 5½, som ikke er langt fra det forventede resultat."


vh Anders


23/11-16

Med afbud fra en ferierende Hans J og rekonvalescenten Peter var der blevet plads på vores førstehold til Mikael og Michael.

Ribe havde efter nedrykningen fra divisionen sidste år mistet en del gode spillere, vist de to øverste, så de var til at snakke med, og vi vandt

en meget tilfredsstillende sejr på 5½ - 2½.

Poul spillede vistnok en god/frisk åbning, men så lod han e5 bonden i stikken og var derfor mere end tilfreds med modstanderens remistilbud. Udefra betragtet havde han med hvid en underlig stilling med en uudviklet kongefløj og en åben og fremrykket dronningefløj...

Steen tabte ret hurtigt og klagede over en hård hverdag med overarbejde og smerter: han må hjem og pudse sin kamppokal og tænke på hvad han formår!

Benny havde den forholdsvis nemmeste modstander og vandt efter en spændende åbning en løber og let partiet.

Bjarne stod presset, men da Ribemanden satsede på et både oplagt og farligt kongeangreb, overså han en mat i bunden.

Gabor spillede ikke sit sædvanlige vilde spil, men styrede ind i et slutspil med 2 tårne mod 2 tårne, men med en bonde i overskud og sled til sidst far Leimand op.

Rart at se, at Gabor også mestrer det tålmodige spil.

Mikael og debutanten Michael spillede ret lange partier, vist uden de store åbne chancer: to halve til dem.

Længst spillede jeg selv, fik med de hvide brikker mere og mere terræn, dominerede bl.a. de hvide felter, værst for sort var nok hans sortfeltede løber, der var næsten helt lukket inde af egne bønder. Efter at have vundet en kvalitet og åbnet f-linjen var det en smal sag at trænge ind med de tre tunge officerer.

vh Anders
29/9-16

Fredericia skakforening indbyder til Fredericia hurtigskak, en del af SGP. Link: indbydelse


25/9-16

Varde siakklub stiller hold i mesterrække 1, mesterrække 2 og B-rækken gr. 2. Altså 2. 8 mands hold og 1 4 mands hold. Spilledatoer og modstandere kan ses ved at følge disse links: Mesterrække 1  Mesterrække 2   B. Rækken gr. 2 NB: står modstanderen til højre i tabellen er kampen en hjemmekamp. Til venstre en udekamp


04/09

Besøg i Flensborg


Lørdag d. 3. September var 5 fra klubben på besøg hos vores venskabsklub i Flensborg, hvor den traditionelle match skulle afvikles. Dagen i Flensborg startede med en byrundtur i den gamle bydel

(Rum- und Zucker - Tour). Rundturen tog ca. 2 timer.Herefter tog vi til klubbens spillested, Hvor matchen skulle afvikles. Hver spiller skulle spille 2 partier mod samme modstander og betænkningstiden var 45 min. Pr. Parti. Resultatet blev: Poul Grydholt 1½ - ½, Bjarne Rasmussen 1½-½, Anders Christensen 1½-½, Søren Nyborg Jensen 1 - 1 og Niels Peter Nissen 2 - 0. Ialt blev matchen vundet af Vardespillerne med 7½ - 2½. Runde 1 blev vundet med cifrene 4 -1, 2. Runde 3½ - 1½. Efter matchens afvikling, var der arrangeret middag. Under den vellykkede middag overrakte vor formand Anders en lille precent på klubbens vegne til vores venskabsklub. Kl. Ca. 20.00 kunne vi drage mætte både af middagen og en velarrangeret dag hjem.


24/8-2016  

Varde sommerskak lakker mod enden og her er Sommerturneringens sidste resultater: Bjarne - John 1-0 og Anders - Bjarne 1-0.


Det betyder, at Poul har 4 points og skal møde Benny, der har størst ratingfremgang - 20 - i et hurtigparti om mesterskabet, hvilket sker på mandag.
01/07-2016


Resultater Varde sommerskak:


Anders-Benny  ½ - ½.  John - Benny  0 - 126/6-16


I Varde sommermesterskab har Poul Grydholt spillet Mod Niels Aage med resultatet 1 - 0
18/06-16


En lille turnering Varde Sommerskakmesterskab, som Niels Aage er initiativtager til bliver afviklet henover sommeren


Første rundes resultater er:

Bjarne 0 - Poul 1

John 0,5 - Anders 0,5

Benny 1 - Niels-Aage 0

resultaterne af de øvrige runder vil kunne ses på hjemmesiden under home/ bemærkninger. deltagerne fortsat vil få direkte besked.


Niels-Aage02/5-16


Varde Weekend EMT 2016 Var en succes for Varde spillere. Ud af syv deltagere fra Varde, var de 5 blandt præmietagerne

Årets udgave fandt sted i den sidste weekend i april og med deltagelse af 20 skakspillere fra hele landet, heraf de 7 fra Varde

Vindere i den øverste gruppe blev Anders Christensen, Bjarne Rasmussen og Poul G. Jensen, alle med 3 points og alle fra Varde Skakklub!

Vindere i gruppe 2 blev Børge Schrøder og Guido Heinemann, fra hhv. Haderslev og Bov Skakklub, begge med 3½ p.

Den tredje gruppe blev vundet af den unge Albert L. Petersen fra Allerød, mens Niels A. Kristensen og John Callesen, begge fra Varde, blev nr. 2 og 3.

En fjerde (penge-)præmie tilfaldt i denne gruppe Jeppe Højland fra København, som havde den største rating-fremgang, dvs. scorede mest i forhold til sit styrkemæssige udgangspunkt.

Det skal også nævnes, at der ud over Guido deltog en anden tysk statsborger, nemlig Stephan Millgramm. Begge spillere kommer fra Flensborg Skakklub og vidner således om det venskabelige forhold, der er blevet opbygget gennem 5-6 år mellem de to klubber i Varde og Flensborg - og deres medlemmer!"


Resultater og stilling Klik  HER26/4 - 16


Varde Weelend har ved tilmeldingsfristens udløb ialt fået 20 tilmeldste deltagere, der er opdelt i 2 grupper a 6 mand samt 1 gruppe med 8 spillere. Den øverste gruppe ( mestergruppen ) har et gennemsnitligt ratingtal på 1964, medens gruppe 1 har 1744 i gennemsnit og gruppe 2 et gennemsnit på 1451. I alt deltager der 7 spillere fra Varde medens de øvrige såillere kommer fra andre klubber.Turneringen starter op på fredag  og turneringstabellen kan ses ved at klikke HER


23/4-16


I turneringen om Grindsted bymesterskab deltog to spillere fra Varde (Niels Peter Nissen og Niels-Åge Christensen  i gruppe 2.Turneringen, hvor der var,20 spillere opdelt i 3 grupper, blev overraskende vundet af Lars Wisler, der i gruppe 1 besejrede favoritten Dennis Muksgård i sidste runde og sluttede med 4½ point, Dennis Munksgård opnåede 4 point. Gruppe 2 blev vundet af Flemming Ormstrup med 3½ point, Rene Poulsen, Jerne blev nr. 2 med 3½ point og Niels Peter Nissen og Helge Nielsen fra Vejle,delte ¾ pladsen med 2½ point. Niels Åge blev nr. 5.


Resultater følg dette link  Grindsted bymesterskab        Referat fra turneringen


12/3-16


Varde 2 -Kolding 1: 3 - 5


Syvende runde i mester 2 spilledes i Esbjerg og endte med et nyt nederlag. Jørgen  sikrede sig ½ point  efter et kompliceret parti. Kim kunne ikke klare presset og tabte. Alfred havde en god stilling, men partiet blev remis. Flemming måtte erkende et nederlag efter et par unøjagtige træk. Jan tilkæmpede sig ½ point. Jeg havde længe lige spil, overså et gevinsttræk, hvor jeg kunne vinde mindst e´n bonde,  spillede derefter for unøjagtig og røg ind i en udækkelig mat. Niels Åge remis. Også var der Ole tilbage, i en håbløs tabt stilling for Ole, gik modstanderen i en selvmat og Ole blev dagens helt med et helt point. Dermed sikrede vi os plads nr. 7 og var udenfor nedrykningsfare, troede vi, Men Ribe der der mødte Viby i 2. Division tabte, og dermed rykker der 3 fra hovedkredsen ud af 2. Division og 2 ud fra mesterrække 2. Nr. 7 og nr. 8, så næste år spiller vi i A-rækken.

NPN


03/03-16


Varde 1 - Springeren 2: - 5½ -


Syvende og sidste runde i

> mesterrække 1 tegnede længe godt for vores hold: Hans J busede på med

> de sorte brikker, men det så lidt luftigt ud og blev ret hurtigt > remis.

> Peter havde en stilling som sort i Kongeindisk, som skulle være god -

> men partiet kom ikke ud over remisgrænsen.

> Benny fik en angrebsstilling med et tårn på en nærmest åben h-linje og

> en truende hvidfeltet løber på b3: en flot gevinst. Anders' modstander spillede for passivt efter en

> ellers gunstig åbning for hvid, men med et hvidt tårn på h1 og kongen  på g1 var der pludselig mat på g2:  bang!

> Nu stod det 3 - 1, men for at overhale vores modstander, Springeren 2,  måtte vi kun afgive yderligere ½ p. Det 'sørgede'  Mikael for i et  parti, hvor han ellers stod mægtigt.

> Bjarne opbyggede en mere og mere aktiv position, som vandt til sidst,

> Steen endte i et slutspil med en bonde mere, men med S og L mod to  løbere.

> Poul, som var flyttet væk fra middagssolen, fik efterhånden  eftermiddagssollys i stedet - og ikke rigtig fordel.

> Det blev altså til 3 gevinster og 5 remis'er, et udmærket resultat, > men altså et helt point for lidt.

> Oprykkerne blev Haderslev 2 og Springeren 2, mens Horsens rykker ned

> fra 2. division: en svær modstander til næste år!"

>

2/2-16


Stouby - Varde 2:  6½ -


Varde 2 mødte i 6. Runde Stouby. Vi var godt klar over at de ville blive en hård nød at knække. De 3 øverst brætter var folk omkring 1900 i rating – en over 2000. Vi fik da også kun 1 1/2 point med derfra.

Flemming stod med hvid længe rigtig godt  - han havde vundet en kvalitet, men kom under et hårdt pres og måtte afvikle til tårn mod to løbere samt 4 bønder hver - 0

Niels Peter tabte med sort  en bonde i starten og blev derefter presset tilbage på banen og måtte opgive. Niels Aage mistede også en kvalitet som til sidst gjorde udslaget – 0. John prøvede med en kongeindisk opstilling, hvor han forsøgte at redde den sorte løber fra afbytning. Det kostede et træk for meget. 0

Bent spillede godt og forsigtigt, og han stod til gevinst, da han overså en gratis springer., og så vendte initiativet .0

Ole var sikkerheden selv, men han kunne ikke udnytte sit pres til mere end remis.

Alfred  spillede et parti som bølgede frem og tilbage. Så vidt jeg kunne se havde begge gevinstchancer undervejs. Tilsidst turde Alfred ikke spille på gevinst trods materiel overvægt – han havde for lidt tid og modtog remistilbud.

Kim var i samme situation som Ole – han havde initiativet, men kunne ikke finde mere end remis.

JC


31/1-16


"Ny sejr til vores hold i mesterrække 1.

Denne gang over Haderslev 2, denne klubs 1.divisionsreserver, som blev besejret 5 - 3, et resultat som sønderjyderne kunne være bedst tjent med.

Mikael fik hurtigt en overlegen stilling, hvor alt pegede ødelæggende mod sorts kongestilling: Bang!

Niels P spillede sort mod kongegambit, der hører til hans kernerepertoire. Hvid ofrede tidligt en officer og måtte også ned: 2 - 0.

Steen havde med hvid en lidt presset stilling, men fik bl.a. vhja. f2 - f4 initiativet, sort tabte en kvalitet og opgav straks.

Bjarne havde med de hvide brikker ingen heldig hånd, og efter sorts Dc5 hang en del af hans officerer; heldigvis kan man jo kun slå / tabe en brik ad gangen - men skidt var det.

De sidste partier endte remis: Hans J tog med de sorte brikker en tidlig en, mens Anders havde en vis fordel, men efter tre remistilbud fra hvid og et dårligt løbertræk fra ham selv måtte han nøjes med det halve point.

Poul og Peter gik koncentreret til opgaven og havde begge initiativet, men remis blev det."

vh Anders19/1 - 16


Igen et nederlag til Varde 2. Dennegang dog et knebent, da resultatet blev Varde 2: 3½  NørreSnede: 4½. Jørgen tog en hurtig remis. Min modstander ofrede ukorrekt en løber på min h2 bonde,, men blev pludselig 2 løbere og et tårn bagud. Jan mistede en bonde med tab til følge, Bent fik remis og Alfred vandt et tårn og partiet. John og Ole stod til tab, men John fik på mirakuløs vis viklet sig ud af besværlighedere og remis. Der var intet mirakel, der kunne redde Ole tab. Niels Åge modstod en kongegambit og fik lige spil. Desværre overså han et tårn og tabte.


19/1-16

"Stor  sejr over Fredericia 2!

Mens Niels Å. på bræt 8 tog en hurtig remis (med sort), kom vi til at stå godt på efterhånden alle brætter.

Steen var selvfølgelig først på måltavlen og styrer sikkert mod at skulle pudse kamppokalen næste år.

Selv havde jeg et godt spil som hvid mod Benoni, og efter at sorts brikker næsten alle sammen havde prøvet felterne på 8. række, var der et afgørende offer: Sxf7!

Benny var en bonde oppe og fik efterhånden fremdrift i sit spil og en glad gevinst.

Bjarne og Hans J havde både fordel og bedre tid på uret.

Poul havde to forbundne fribønder mod formand Marcussen, Fredericias initiativrige formand, der samtidig var kampleder mellem Kellerup og Fredericia 1 i 2.divisionskampen.

Nu var stillingen 6½ - ½, og Niels P stod også bedst og endte så i et tårnslutspil med 2 bønder mod 1. Det rakte på det fremskredne tidspunkt ikke til gevinst, men 7 - 1 var en flot sejr ... og kan minde om den lille tapre skrædder i eventyret, der lod sig lave et bælte med påskriften "Syv med ét slag!" (det var nu bare syv fluer...)"

30/12 - 2015


Tirsdag den 15 dec var vi 8 forventningsfulde skakspillere fra varde der drog til Esbjerg, idet Varde 2 skulle spille mod Esbjerg 3. På papiret så det ud til at blive en lige kamp mod Esbjerg. Da det teoretiske resultat ville blive 4 – 4. Kampen gik i gang. Ole tog en remis (½-½), Alfreds parti blev ligeledes remis ( 1 – 1). Men så kom nederlagene, Flemming, Jørgen og Kim Tabte (1-4) , Så endelig et point til Varde, da jeg i partiet mod det unge talent Bjørn Hebsgaard tog pointet.

Bjørn kom godt fra start med de hvide brikker og fik en fordelagtig stilling. men efter en forkert afbytning  fangede jeg hans løber. Nu var stillingen 2 – 4 og vi kunne nå de 4 – 4, Men desværre måtte både Niels Aage og Bent erkende nederlag. Kampen endte Varde 2 – Esbjerg 3   2 -

Jan


29/12-2015


Vojens traditionelle hurtigturnering d. 28. December havde deltagelse af 7 spillere fra Varde. Gabor vandt sin gruppe (1. Klasse) suverænt med 6 point ud af 7. Vi undlader at nævne de øvrige vardedeltageres resultater, da ingen af dem var præmiegivende.

Turneringen var, som sædvanlig, godt tilrettelagt. Blandt deltagerne, var der blandt de ældre bedagede herrer også en del unge præmietagende spillere. I gruppe 2 var det to juniorspillere der tog 1. og 2. Pladsen. Slutplaceringen for de enkelte vardespillere kan ses ved at følge dette link Vojens juleturnering

Referat fra Vojenst skakklub Referat


19/12-15

 Varde 1 - Gråsten 1   6 - 2

"Søndag d. 13.12 var Gråsten kørt den lange vej til os, i stærkeste opstilling, mens vi selv kun havde et enkelt afbud.

Vores sejr på 6 -2 var efter nogles mening i overkanten af det fortjente, men svarede ihvf. til den forventede score.

Gabor vandt hurtigt - med sort - en officer og brugte derefter ingen tid, nærmest kun de 30 sek. uret lægger til pr. træk.

Steen fik en bonde i overskud og kørte gevinsten hjem, Mikael var vist sikkerheden selv, mens Bjarne som vist ikke havde stået så fantastisk pludselig havde en udækkelig mat på hvids a-linje. Poul havde en vanskelig stilling mod en om ikke ung så dog yngre løve og måtte ned, mens Hans Jørn ret hurtigt og Benny - med eller uden høreapparat? - opnåede remis.

Selv sad jeg tilbage til sidst, havde først en overlegen stilling, men spillede så for passivt, sort havde tre truende bønder på kongefløjen, mistede den ene, men tromlede frem med de to sidste forbundne fribønder og havde mindst remis, men fandt ikke det tvingende og løb ind i en mat."


Anders25/11-2015

Alssund . Varde 2  6½ -

Ja, desværre kan vi ikke som Varde 1 bryste os over en sejr i denne runde. Kim , fik som den første halet et ½ point hjem, herefter spillede John også remis, 1 - 1 efter de to første partier. Men herefter væltede 0-erne ind. Niels Aage overså en bonde i et ellers lige parti, mistede en bonde mere 0 .

Jeg foråd mig på en bonde, overså en skak, samt et stille bondetræk h5 - h6, der truede med mat., Hvorefter partiet var tabt 0 ! Jan mistede først en bonde, derefter bonde nr. 2. Trods uligefarvede løbere, var det ikke muligt at holde sammen på tropperne- 0. Bent holdt remis trods en merbonde til modstanderen. ½ - ½. Ole kunne ikke holde til modstanderens presspil og med en 3 - 4 bønder bagude, måtte Ole erkende nederlaget 0. Alfred havde en bonde i overskud, men ville sikre sig bonde nr. 2, hvorefter det ikke var muligt at forhindre  modstanderens frie a-bonde at gå i dronning .- 0.


23/11-2015


"Så hev vi den første sejr i land: 4½ -3½ over Evans 3.

Hans Jørn, som debuterede med privatchauffør og egen stok, havde ikke spillet skak siden vist i maj, men hans modstander, Ernst, havde i 2011 mistet næsten hele sit syn, og de sad derfor med god plads til stok og stor noteringsliste. Ved siden af spillede jeg selv mod en modstander, der lavede gode og hurtige træk, men han trak alligevel for meget de samme brikker - så gik det jo også hurtigt med at flytte! - og overså en S-gaffel, der kostede kvalitet eller tårn mod 2 forbundne fribønder. Han valgte det sidste, men måtte hurtigt ned. Hans Jørn vandt også hurtigt, og Jan fik remis: 2½ af 3 p!

Steen havde en aktiv og - viste det sig - overlegen stilling, han førte en mægtig bonde frem til d6 og scorede dermed sit andet 1-tal.

Gabor havde en meget aktiv løber, men også en åben kongestilling - som altid - så han måtte nøjes med remis, som også Bjarne i sit parti mod en langt yngre modstander.

Søren tabte med de sorte brikker - alle fem vundne partier var med hvid! - og Poul blev slidt op (tror jeg nok) i et langt parti mod Jørgen Aaskov."21/11-2015


3 spillere fra Varde deltog i Grindsted skakklubs jubilæumsturnering for Hans Gregersen lørdag d. 21 nov. Bjarne - Niels-Aage og undertegnede Niels Peter. Turneringen afvikledes som en schweitser gruppe med i alt 21 deltagere. Blandt deltagerne var en gruppe juniorer . Turneringen var godt tilrettelagt og de enkelte runder startede til tiden. Der var ingen af vardespillerne, der kunne være tilfredse med deres resultater . Jeg udførte et ulovligt 7. Eller 8. træk i partiet mod Niels-Aage med øjebikkelig tab til følge. Mod Bjarne førte jeg med 2 bønder, hvoraf den ene var fribonde på c3. Jeg havde sort. I tidnød lykkedes det mig at sætte merbønder og en løber over styr, og kun, fordi Bjarne havde mindre end 5 sek. tilbage blev partiet remis. Jeg sluttede med 3½ og Niels Aage med 3½, medens bjarne fik 4 point. Ingen af os endte blandt præmietagerne.

Links til turneringstabel Hans Gregersens 70 års jubilæumsturnering


17/11-15

Tirsdag d. 17. nov. Afvikledes en hurtigturnering med 10 minutters partier i klubben hvor i alt 10 spillere + Lucas , en juniorspiller, der spillede sammen med John, deltog. Grundet fodboldkampen mellem Danmark og Sverige startede turneringen kl.18 med planlagt sluttid kl. 20. I alt blev der spillet 5 runder. Slutstillingen: Gabor vandt med 4½ point, Anders nr. 2 med 3½ point. Poul, Bjarne og Niels Peter delte 3 – 5 pladsen med 3 point.Søren nr. 6 med 2½ point, Jan, John- Lucas, Ole og Niels Aage 7 – 10 med 1½ point.15/11-2015

Varde 2  -  Jerne 1   3 - 5


Tirsdag d. 10. mødte vardes anden hold Jernes første hold i anden runde af mesterrække 2.

Varde var allerede ved spillets start bagude med 1 point  da det ikke havde været muligt at skaffe en reserve til et pludseligt afbud fra Flemming, der var kommet til skade med sin fod. Til trods for Jernes føring blev det en meget jævnbyrdig kamp hvor kampens resultat ikke afspejlede Vardes partier. Søren overså i kraftig tidsnød et gevinstgivende skak, satte sin springer i slag  og tab.  Jan kæmpede i hærdigt for at holde sammen på sin stilling, men måtte erkende sit nederlag.  I et tårnslutspil spillede min modstander forkert, med tab til følge.  Niels Aage havde en aktiv stilling, men remis. Bent  spillede med vanlig sikkerhed remis. Alfred førte med bonde, men overså en officer, 0 til Alfred. Kim stod længe til tab, men mirakuløst blev tab ændret til gevinst. 4 af partierne kan ses HER

npnEsbjerg 2 - Varde 1   4½ - 3½  ( 2 runde M 1)


Det blev en jævnbyrdig og lang match mellem Esbjerg 2 og Varde 1, som endte i et knebent nederlag 3½ mod 4½, som igen var en underpræstering om end ikke så slem som mod Tønder.

Bjarne fik remis mod den megettalende Ingolf Nikolajsen, med en åben kongestilling planlagde og udførte Bjarne en kongevandring til den fjerne c-linje, og altså med succes.

Steen havde hele tiden et vist initiativ mod Poul Flemming, det endte i et bondeslutspil med ens bondeformationer på begge sider af brættet, og vha. oppositionen sled Steen til sidst sin modstander op. Gabor spillede i stor og aggressiv stil, hans brikker var spredt over det meste af brættet og hans konge stod i en noget åben position på c1, men da hans modstander - gode gamle Lars Husum - ikke kunne stå for at spise en løber på fjerne h7, blev truslerne for store mod sorts konge og han var,da røgen lettede, nede med 3 bønder.

Benny spillede frisk til og fik sneget et par af de tunge brikker (D og T) inden for fjendens linjer, men det endte med at modstanderen havde dame mod tårn springer og bonde: remis.

Mikael spillede et meget solidt parti, der blev flyttet mange gange, men vist kun byttet en enkelt bonde, inden der blev taget remis!

Anders og NielsP spillede nogle seje, for mit eget vedkommende også kedsommeligt, men også pressede partier, og ned måtte de.

Niels Aa havde lidt mere modspil, men tabte så på næsten ædelmodig vis, idet han overså en skak, rørte damen og gjorde Svend M opmærksom, at så skulle han jo også flytte damen (ind i en ødelæggende position)..."

Partier fra runden kan ses HER

vh AndersTirsdag d. 27. Oktober mødte nyoprykkede Varde 2 Evans 4 i mesterrække 2.

Matchen endte med et nederlag på 4½ - 3½ til Varde. Længe så det dog ud til, at resultatet ville blive minfst 4 - 4 mod Evans. Niels Peter (jeg) tog en remis efter 21 træk. Jan afsluttede ligeledes sit parti mod Erik Pontoppidan efter 21 træk. Dog havde Jan klar fordel. Niels-Aage vandt en bonde mod Jens Ove Vedel, tog en bonde mere, hvorefter Jens Ove opgav. Alfred tog en remis mod Ebbe Christensen (2½ point i de 4 afsluttede partier. Min vurdering var, Ole fordel Mod Helge Nielsen, John gevinst mod Per Madsen. Bent remis mod Carl H. Mortensen  og Søren sansynlig tab mod Max E. Hansen. Altså 5 - 3 eller 4½- 3½ til Varde. Bent sikrede sin remis, Ole fik ligedes remis, John der førte med enkvalitet ofrede den tilbage med en tabt stilling til følge. Søren kæmpede for at opretholde balancen, men måtte erkende nederlaget. Desværre slutstilling Evans vandt 4½ - 3½.  Partier fra runden kan ses HER


Søndag den 25. oktober var startdagen for Mesterrække 1.  Modstanderen var Tønder, som vandt kampen 6-2.

Gabor virker i topform for tiden, og vandt som den eneste i et parti, hvor han besvarede 1. d4 med - - c5 (Benoni).

Hvid fik ikke rokeret i tide, og da Gabors dronning undveg en binding i e-linjen, var det på en gang en trussel mod et tårn og en mattrussel på g2. Gevinst til Gabor!

Poul og Benny spillede begge remis - Poul skulle til Carl Nielsen-koncert og tilbød en tidlig remis, som den lidt højere ratede Tøndermand traks modtog.

Bennys parti var præget af hurtige afbytninger - Carl Nielsen spøgte kanske også her - og endte remis efter (vistnok) 19 træk.

Resten var nederlag, men som Peter efterfølgende udlalte: Det er af fejl og nederlag man lærer!  Der er således håb for fremtiden!

Steen stod lige med fire bønder og en springer til hver, men modstanderens stilling var lidt mere solid end Steens, og derfor gik den tidlige julegave til Tønder.  Bjarne fik efter eget udsagn en lektion (jævnfør Peter) og et tidligt nederlag.

Peter vandt en bonde og søgte gevinsten i et "måske remisparti", og tabte derfor!? Ole stod vist lige, men fejlvurderede stillingen og tabte.

Niels-Aage lavede store fejl i åbningen, kæmpede sig noget tilbage, men tabte tilsidst.

Fem nederlag - vi bliver sgu gode.  Partier fra runden kan ses HER

Anders, Niels og Aage18. 10. 15

Fredericia Hurtigskak 2015

En del af Syd Grand Prix - SGP 3

Spilledag: LØrdag den  14. november 2015

Spillested: I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia

Bemærk : Nyt spillested i forhold til sidste år !

Spilletid: Kl. 09.30-18.00.

Betankningstid: 20 minutter til hele partiet + 5 sek. pr. træk fra træk 1.  Skoleskak : 25 min. til hele partiet

Turneringsform: Der spilles 7 runder efter Monradsystem. Grupperne inddeles efter reglementet for Syd Grand Prix i forhånd fastlagte grupper (rating pr. 1.9).

Indskud: Kr. 150,- for alle, dog skoleskak spillere kr. 50,-

Pramier: Indskuddet excl. SGP afgift går til præmier.

Skoleskakspillere: Der er pokaler til de bedste.

Senest torsdag d. 12/11 2015 til Claus Marcussen, tlf. 75 94 15 20 Email: formand@fredericia-skakforening. dk eller online pa : www.fredericia-skakforening.dk/

Ved tilmelding til skoleskak - angiv det som klub


15/10-15


Indbydelse Grindsted Skakklub


I dette efterår er det imponerende 70 år siden Hans udførte sine allerførste træk i Grindsted Skakklub. Det var i 1945 han meldte sig ind som en ung knægt på bare 15 år. I dag, 70 år senere, og i en alder 85 år, spiller han friskt videre. :-)


Dette skal selvfølgelig fejres! Du og dine klubkammerater indbydes derfor til at deltage i


HANS GREGERSENS 70 ÅRS JUBILÆUMSTURNERING


hvor vi også vil hædre Hans. Se indbydelse for yderligere info.