Varde skakklub

Sidst opdateret

13/4/19

Home Klubben turneringer billeder skakopgaver

 12/4-19

Indkaldelse til generalforsamling tirsdag d. 30 april 2019 kl. 19.15


Dagsorden

1. valg af dirigent

2. formandens beretning.

3. regnskab

4. valg. På valg til bestyrelsen er Anders, John og Peter. De to suppleanter, Jan og Michael er også på valg.

             Og endelig også revisor Bjarne og revisorsuppleant Niels Aage.

5. forslag til afstemning. Disse skal indmailes senest d. 20.april - og vil da blive tilføjet til dagsordenen.

6. evt.


vh fra hele bestyrelsen / Anders


Vi indleder med fællesspisning for alle sultne kl. 18.30, bestil hos mig madder à 25 kr for uspecificerede og 

27 kr. for specificerede madder. Bestilling helst senest tirsdag d. 23.4. 


11/3-19


" Varde 1 - Alssund  7½ - ½.


Denne kæmpesejr kom i stand bl.a. ved et afbud fra Alssunds stærkeste spiller, Ralf Murtuzov årgang 2002.


Poul kom i klemme i åbningen, men slap med skrækken og fik i stedet gode chancer med 2 lette officerer og en kvalitet for sin dronning, det så spændende ud.

Gabor angreb sorts kongefløj med voldsomme midler, bl.a. med en fremskudt bonde på e6 - mens modstanderen opstillede trusler på den anden fløj..

Mærkeligt nok lod Gabor springer, løber og konge stå tilbage på g, f og e1, og bang! reddede sort remis ved evig skak.

Hans Jørn kæmpede længe og koncentreret, han så ikke ud til at have meget i den lukkede stilling, men 'pludselig' havde han 3 bønder foran hvids konge på f, g og h3, og hvid kunne kun ofre sin ekstra springer på en af dem.

Selv undlod jeg rokaden og støttede g- og h-bonden med et tårn, men sort forsvarede sig godt mod denne aktive stilling. Langsomt flyttede kampen over på dronningfløjen, og da sort prøvede at flytte sin konge derover, trængte hvids tårn ødelæggende ind via g-linjen.

Benny så ikke ud til at have meget, men så kom han en kvalitet foran, en fordel der blev byttet til et bondeslutspil med en (dobbelt)bonde i overvægt.

Bjarne vandt tidligt en kvalitet og også tidligt partiet, men Jan blev først færdig af os alle: han stjal en løber fra hans aldrende modstander, Broder Pedersen årgang 1934 ."


vh anders
26/2-19

"Varde 1 - Springeren 2:  5 - 3


Gabor var tilbage på holdet og pressede på fra start, det så ikke helt overbevisende ud, men der opstod huller i den sorte stilling - og vips! var det første point hjemme.

Også Hans Jørn fik fordel - i en åbning som hvid vist kendte bedst spillede Hans Jørn efter hvids mening "ikke det rigtige"...men han vandt en bonde, og da hvid frivilligt svækkede

sin bondetstilling, øgede vi til 2 - 0.

Michael spillede efter et par fjollede holdkampe nu med fuld koncentration og kunne til sidst stolt tage ørepropperne ud: 3 - 0!

Poul spillede remis mod den mangeårige formand for Springeren, Richard Ebbesen, Benny stod pænt med en bonde mere, og Jan havde en kvalitet i en åben stilling, så hvad kunne det ikke blive til?

Men Jan bøffede, og Bjarne kom to bønder bagud, men så var det kun én, og med en aktiv springer fik han halet remis'en i land.

Til sidst sad Benny og jeg tilbage, resten var gået på værtshus.

Med de hvide brikker havde jeg ikke opnået noget; sort havde en irriterende hvidfeltet løber på b7, og med et tårn på min anden række og en sort bonde på f3 lå gevinsten ligefor...

en gevinst han ganske overså og i stedet blev presset bagud, og vips! 1 - 0 til hvid.

Benny var nu bagud med 1-2 bønder, men med uligefarvede løbere gik det vel an? Nej - øv!

5 - 3 til os."

vh anders
28/1-19


Jerne 1 - Varde 1   3½ -


Matchen mod Jernes 1.hold startede med en ordentlig forskrækkelse, idet Michael spillede helt sorgløst og allerede i åbningen mistede sin dame -

som Blicher skriver :"Den største sorg i verden her

                                  er dog at miste den man har kær."

Gabor tog tidligt remis, mens Poul spillede klogt og omhyggeligt mod unge Dennis Munksgaard.

Peter - i et ret langt parti - og Jan - som så ud til at have angrebschancer - opnåede også remis.

Bjarne havde sat sig for at leve op til sit ret beskedne ratingtal og filede derfor på stillingen og nedlagde endelig Jernes formand, Ib Klitaa: 1822 var nået!

Hans Jørgen havde 3 bønder for en let officer og spillede sin chance, nappede en fjerde bonde og fik gang i et par farlige bønder på dronningefløjen: gevinst!

Dermed var det op til mig at sikre sejren, jeg spillede på angreb, men tog ikke den gunstige chance at spille f5 til f6...og jeg måtte gå ind i et slutspil med en manglende 

a-bonde. Jernemanden spillede imidlertid ikke omhyggeligt nok, og da hans a-bonde gik tabt, halede jeg remisen i land: 4½ -
14/1-19


Haderslev 2 - Varde 1  3 - 5


"Kampen mellem Haderslevs andethold og Vardes førstehold startede fint for os, idet Bjarne og Niels Peter hurtigt vandt deres parti. Jeg så i et glimt Bjarne sætte mat på g8 med dronningen understøttet af løber - og Niels Peter optrådte ligeså brutalt, idet han med en springerskak stjal modstanderens ene tårn.

Men derefter var kampene præget af stor jævnbyrdighed:

Poul G. Jensen afviklede dygtigt til et slutspil med en del bønder, men lige mange på hver side; Gabor Erdödi var lidt overstadig og mente at han ville vinde ligemeget hvad, H modstod hvids pres i første del af partiet og opnåede en gunstig stilling med en ekstra bonde, men tårnslutspil er jo ikke nemme (nok); Hans J.og Benny opnåede med de hvide brikker tilsyneladende ikke nogen fordel, så alle fire partier blev remis.

På bræt 5 pressede Michael med de hvide brikker sin modstander, Desværre overså han et gevinsttræk i 13 træk (Sa4 i stedet for Lc4)  men hovedet var tungt efter en vild fest i Arnbjerg, og han måtte ned.

I det ottende og sidste parti spillede Anders mod et tidligt f4 i siciliansk og forberedte sig derfor på hvids fremstød på f5; hvid ofrede en kvalitet på dette felt, og der udviklede sig en hård kamp, hvor sort havde en stærk løber på c6 og efterhånden fik byttet vigtige brikker af, kongen fandt ly bag en enlig a-bonde, og da han kunne slå hvids vigtige bonde på d3, manglede hvids springer et holdepunkt og gik tabt.

Dermed blev sejren på 5 -3."med venlig hilsen Anders 


29/12-18


Varde skakklubs forårsturnering 2019 opstarter tirsdag d. 8. Januar i to grupper, der begge bliver ratet. Tilmeldingsfristen blever senest mandag d. 7. Janar kl. 19. Tilmelding kan ske ved at klikke her


20/12-18


Skakpartier fra runde 1, 2 og 3 i mesterrække 1 spillet af vardespillere kan ses og analyseres ved at følge dette link  (Skakpartier)

npn


19/12 - 18

Tirsdag d. 18/12 var der juleafslutning i kluben med 12 deltagere. Efter den traditonelle spisning ( smørrebrød ) Blev præmier uddelt til efterårsturneringens vindere i de forskellige præmiegrupper. I gruppe 1 blev Gabor hyldet som sueræn vinder med 6½ point ud af 7. Nr. 2 Bjarne med 5 point.

Gruppe 2. Jan med 4 point. Gruppe 3, Svend med 4 point nr. 2 Ole med 3½ point. Gruppe 4 Sebastian med 3 point. Tillykke til præmietagerne. Præmierne var sponsoreret af Michael Langager, Warvick. Efter denne seance var der nogle skakproblemopgaver tilvejebragt af Benny der skulle løses. Aftenen sluttede med en gang æbleskiver og en lille lynturnering.

NPN11/12 - 18


Varde 2 - Grindsted   1½ -


Varde 2 endte efter et Nederlag mod Grindsted på en første plads i sin gruppe, Grindsted på en anden plads. Som spillet udviklede sig på de 4 brættet kunne Varde være godt tilfreds med resultatet, sm både kunne have været større eller mindre for Varde. Jeg (npn) fik et kraftigt angreb mod min modstander, men desværre havde han hele tiden et smuthul til sin konge. Min modstander fandt heldigvis derefter ikke de rigtige træk og lod afvikle til uligefarvede løbere med remis til følge.

Niels Aage havde store problemer med sin kongestilling  og sin modstanders fribonde. 1 point til Gridsted. Sven fik hapset en bonde fra sin modstander og derefter endnu en bonde, fik etableret en fribonde, som kostede modstanderen sin spriner og partiet. Jan kom godt fra åbningen, havde et stærkt pres i midtspillet, endte i slutspillet med hver seks bønder, 3 i hver side samt hver en sort løber, hvilket var klart remis, desværre overså Jan i tidnøden en finte og tabte.


NPN

11/12-18


Besøg i Flensborg  1. Eller 15. juniVi har i nogle år besøgt og fået besøg af en gruppe skakvenner fra Skakklubben af 1876.

Sidste gang vi sås var i efterået 2017. Vi viste vores gæster Minibyen som de var begejstret for, spillede en match, en landskamp!

Og spiste endelig sammen på Kong Svend.

Desværre deltog der kun tre af os i denne middag, så derfor: hvis vi skal opretholde denne kontakt, skal der være større opbakning

af hele arrangementet.

Efter aftale med Holger i Flensburg er vi velkommen en lørdag efter aftale.

Derfor melder jeg to mulige lørdage ud for at sondere terrænet:

den 1. eller 15. juni.

En sådan udflugt vil starte om morgenen ved 8-tiden og indeholde et kort ophold ved pølsevognen ved Fleggård og Flensborg Fjord,

inden vi kører det sidste stykke vej til Flensburg, hvor vi vil blive modtaget på nogenlunde samme måde som de af os:

skakmatch, sightseeing, fælles spisning - det er også en hyggelig måde at være sammen for os selv!


Tænk over det og meld tilbage senest d. 28. februar


Grüss Gott og vh anders
11/12-18

Kære alle!
Julen står for døren - og vi vil som sædvanlig fejre forjulen med vores juleafslutning på næste tirsdag.


Det bliver kl. 18.30.


Klubben spenderer en øl eller to til maden -

maden kan bestilles hos mig: uspecificeret smørrebrød á 25 kr

og                                            specificeret           "             27     


Desuden vil Niels P på et tidspunkt servere æbleskiver (men uden gløgg).


Efterårets turnering er afgjort efter 7 runder og der vil være præmier til de dygtigste: 2 præmier i seedningsgruppe 1 og 3

og 1 præmie i seedningsgruppe 2 og 4.


Endelig vil Benny som flere ganger før komme med juleopgaver: han er en knag til dette og inddeler os i løsningsgrupper

 - og selvfølgelig er der præmie til de dygtigste. 


Tilmelding er nødvendig og skal ske i denne uge, og husk at angive jeres ønske om madderne fra Kvickly.


vh anders    
10/12-18

"Varde 1 mod Fredericia 2: 3½ - 4½.


Dette knebne nederlag fortæller også sandheden om en jævnbyrdig match.

Poul kom til at stå trykket med de sorte brikker i fransk åbning og tabte - mens Gabor i sikker stil pressede sin modstander i bund. I den forenklede stilling med tårn og løber på hver side, var de sorte bønder et let offer, og Gabor overhalede dermed lige akkurat Poul i ratingtabellen: med et sølle point!

Jan viste sig som en sikker reserve og opnåede let (?) remis, og da Doktoren angreb i stor stil med en dronning på h6, en bonde på h5 og et tårn på h1 og endelig placerede / tilbød sit andet tårn på d6 for at afskære sorts dronning fra dækningen af g6 - kunne intet redde den sorte Fredericianer. Michaels stolthed var stor og velbegrundet og blev ikke mindre af at familien med fruen i spidsen dukkede op, netop som vor mand triumferede.

Peter spillede koncentreret og omhyggeligt med de hvide brikker. Desværre overså han et gevinsttræk (Sh4 i stedet for h4), h4 giver en lille fordel til hvis, Sh4 giver vindende fordel for hvid. og de enedes derfor om remis."Selv fik jeg som sort en lidt presset stilling, og hvid valgte frisk at give en springer for 3 bønder.

Sort havde svært ved at holde især kongefløjens bønder stangen, men fik hjælp, da hvid satte en bonde over styr. Der var nu opstået en stilling, hvor sort med springer og konge kunne standse den enlige f7-bonde...Denne stilling skulle jeg have opretholdt indtil hvid er tvunget til at forenkle situationen på dronningefløjen, hvor to hvide bønder mod en sort ville blive til én hvid.

Denne plan fattede den gamle formand ikke...

Tilbage var nu to kritiske partier, hvor Bjarne i en luftig kongestilling, men med en ekstra bonde lige akkurat holdt balancen - mens Hans Jørgen var drevet ind i et håbløst slutspil med to bønder for lidt. Vi tabte dermed med den mindst mulige margin, men holder stadig til i toppen af Mesterrække 1, nu på en delt 2.-3. plads05/12-18


9. Deltagere i hurtigturnering tirsdag d. 4


9. spillere stillede op til klubaftenens hurtigturnering. Gabor, Sven, Hans Jørn, Ole, Niels Peter, Marcus, Bent, Poul og Bjarne. Der blev ialt spillet 7 runder med en betænkningstid på 10 min. Gabor blev suverænt nr. 1 med en score på 7 point. Bjarne og Hans Jørn delt 2/3 pladsen med 5 point. Alt i alt en hyggelig afte.


Niels Peter21/11-18


JERNE 2 - Varde 2  0 - 4


Varde 2 mødte  Jerne 2 i forgruppe 1 A-rækken og vandt med 4 -0.

Jan var hurtig færdig med sit parti efter modstanderens mindre nøjagtige spil. 1-0. Min modstander forsøøgte et angreb på min kongestilling efter min lange rokade, men desvætte overså han et par finesser med et tab af officer til følge. 2 -0. Niels Åge overså et par bønder, hvilket dog bevirkede at modstanderens tårn ikke deltog aktivt i spillet. Niels Åge kom ned på syvende linie med sit tårn, vandt en officer, fik etableret en fribonde, der ikke kunne standses 3 -0. Sven stjal 3 bønder fra modstanderen og tilsidst modstanderens eneste officer  4 - 0

19/11-18


Evans 3 - Varde 1  4 - 4"Som mange gange før blev matchen ml. Evans' 3.hold og vores 1.hold meget jævnbyrdig. Klasseforskel var der kun på bræt 2, hvor Gabors

modstander trak alt for hurtigt, man kan sige han fik en fartbøde eller at han blev kørt over, men flot kørt af Gabor!  

Hans Jørn og Peter kom i deres partier aldrig ud over remisgrænsen.

Anders fik aktivt spil i en spanier, idet feltet d6 i den sorte stilling blev svagere og svagere og til sidst blev besat af... desværre af den forkerte brik. Jeg vandt godt nok en bonde, men sort kunne befri sin stilling og styre ind i et ret lige tårnslutspil. Dette faldt dog ud til min fordel.

Imens havde Michael med vanlig energi fået en aktiv stilling - for aktiv måske? Under angreb over hele brættet røg der en officer, og så var det som ålens sprællen på panden (citat Jens Enevoldsen).

Benny stillede sig aggressivt op, men den sorte stilling lod sig ikke sådan lirke op: remis. 

Bjarnes parti var højdramatisk. Hans modstander, Vitus, er ganske ung og ikke større end tobak for en skilling: han kunne knap nå gulvet fra sin stol, men han spillede et meget flot parti og opstillede den ene trussel efter den anden, Bjarnes konge var fanget i midten af brættet, men omgivet af det meste af sin hær: det var som at overvære et spil STRATEGO.

Tiden gik, og Bjarne fik afværget det værste - og med under 1 minut på uret til de sidste træk BANG: Lxh2 + (> Kf2) og Dh4 + og i denne gunstige stilling tilbød Bjarne remis, hvor vildt!

På bræt 1 gav Poul sig god tid efter at have afslået remis efter 1 times spil - " Man kører jo ikke til Vejle for kun at spille en time" - men hans fremstød på kongefløjen gav ikke fordel, og imens 

luskede sort sig ind via c-linjen, nappede en bonde, som i et springerslutspil var nok til gevinst og resultatet 4 - 4."
31/10-18


Varde 2 - Esbjerg 3  2-2

Tirsdag aften spillede varde 2 - Esbjerg i A-rækken forgruppe 1. Kampen endte uafgjort  med 2 point tl hver. Jan ofrede måske ukorrekt en officer i et angrebsforsøg. Det ene officersoffer, blev efterfulgt af et andet. Efter diverse slagudvekslinger kæmpede Jan længe for at redde sig en remis, men desværre. Jeg vandt mit parti efter et par unøjagtigheder fra min modstanders side. Niels Åge  tabte hurtigt sit parti efter nogle overseelser. Sven vandt sit parti .  2 - 2


Niels Peter31/10-18


Kampreferat Varde - Tønder


"Michael spillede et flot parti med de sorte brikker og vandt i fin stil. Peter havde også de sorte og lavede en fejlberegning, han kom en springer bagud og var chanceløs: hans modstander gjorde også med sin gråhvide gammelmandsmanke indtryk af stor indsigt i vores ædle spil. 

Selv spillede jeg en tvivlsom udgave af skandinavisk (1.e4, d5 2.exd, Sf6 og nu 3.c4), jeg forsvarede med møje og besvær min merbonde, afslog senere Niels Falsigs remistilbud, men så ikke en god måde at udvikle kongefløjens to sidste officerer på - og så måtte jeg i stedet ned.

Gabor med de hvide brikker stillede sig truende an, men sort havde paraderne i orden og Gabor måtte kæmpe med både livrem og seler for at opnå remis.

Men de sidste fire partier gik vores vej: Jan vandt uden kamp og ærgrede sig over Tønders manglende afbud (Fy!), Bjarne spillede mod en mand fra oprindelig Eritrea og fik langsomt overtaget.

Benny havde også fordel, men skulle neutralisere modstanderens farlige fribønder, hvad der lykkedes efter en lang og udmarvende dyst.

Poul spillede det længste parti, han havde en bonde og løber mod springer, det så ud til at være klart remis, men Tøndermanden blev mør, og dermed

sejrede vi 5½ mod 2½, et fint resultat!"
30/10-18


"I søndags startede holdkampene i Sydjyllands skakturnering for hold,

Varde Skakklubs førstehold  på  8 mand tog imod Tønder.

  Kampen endte med en pæn sejr til Varde på 5½ -  2½. For Varde sejrede Poul G.

 Jensen, Michael Christensen, Benny Damborg og Bjarne Rasmussen,mens

 Gabor Erdödi opnåede remis. Vardes hold er dermed kommet godt fra

 start og møder i næste runde Fredericia Skakklubs andethold.

   Ud over > førsteholdet stiller Varde med to firemandshold, hvoraf det ene mandag

 aften tog den lange tur til Nørre Snede - og vendte hjem med en

 storsejr på 4 - 0 og hele points til John, Kim, Ole og Jørgen."

 mvh anders christensen / formand
15/6-18


VSSM 2018 (Varde sommer 2018)


Varde sommer 2018 har i år 6 deltagere, Niels Peter, Niels Åge, Benny, Poul, anders og John har tilmeldt sig. Turneringen starter i morgen Lørdag. Spillerne aftaler selv, hvilke datoer, der spilles og hvor. Skema med deltagere, hvem der spilles i mod (farve) findes på dette link Varde sommer 2018

 Niels Åge er tovholder, resultater sendes til Niels Åge eller indtastes på hjemmesiden under bemærkninger. Siden (bemærkninger) kan ligeledes benyttes til at delagtiggøre de øvrige deltagere om eventuelle aftaler om partiafvikling


Niels Peter

1/5-18.


Turneringen 5 tirsdage i maj starter i aften med første runde i Varde. Ialt 4 spillere fra Varde har tilmeldt sig turneringen. Se gruppeinddeling her


1/5-18


Rettelse.

Poul Grydholt blev klubmester, efter at væreblevet br. 4 i efterårsturneringen og nr. 4. Forårstuneri ngen. Hans Jørn blev nr. 2 efter en femteplads i forårsturneringen

18/4-18


Sidste runde i forårsturneringen er nu afviklet. Poul Grydholt endte med at vinde gruppe 1 med 5 point, Laszek Kwapinski nr. 2 og Anders nr. 3 samt Hans Jørn nr. 4. Gruppe 2 Vandt  nIels Peter Nissen med 6½ point nr. 2 Sven Andresen. Klubmesterskabet er endnu ikke afgjort, Idet både Hans Jørn og Poul begge får 5 point i Efterårs og forårsturneringen. Poul blev nr. 4 i efterårsturneringen og nr. 1 i forårsturneringen. Hans Jørn nr. 1 i efterårsturneringen og nr. 4 i forårsturneringen. En omkamp kommer til at afgøre mesterskabet.


D. 16/4-18


Niels Åge Kristenser, der som den eneste deltager fra Varde, deltog i  danpump- Koldings bymesterskab, scorede i sin gruppe 4½ point ud af 5, og sikrede sig dermed både førstepladsen i gruppen samt en ratingfremgang på 113 fra 1396 til 1509, Tillykke


28/3-18


Anders Christensen fik 2. Plads i sin gruppe under DM i påsken

Ialt deltog 3 spillere under DM i Svendborg. Anders fik som nævnt en 2. Plads med 3½ ud af 5. Medens Ole og Niels Age fik en placering som nr. 13 og nr.5. Ole med 2½ samt Niels Åge med 3½ ud af 5.

De spillede partier kan gennemspilles og analyseres ved at følge dette link: Partier DM 2018 vardespillere

Ligeledes Kan enkelte partier fra holdturneringen Mester 1 ses her: Partier holdturnering 17/18 mester1


05/3-18


Horsens 1 - Varde 1  5 - 3


"Kampen mellem Horsens 1 og Varde 1 i mesterrækkens syvende og sidste runde blev jævnbyrdig og var vel vores bedste holdpræstation.

Poul stod med de hvide brikker aktivt, men også luftigt, han kunne ikke gennemføre kort rokade, det kunne sort heller ikke og den sorte konge skulle fra d6 dække en springer på e5.

Da de fleste officer var byttet af, stod sort med sin konge derfor aktivt og havde også en bonde mere: 1- 0 til Horsens.

Niels Aage var med på syvendebrættet og for frem med en springer og dronning, som pegede mod f7 (skomagermat!), men det havde sort selvfølgelig set, og da Niels Aage - set fra sidelinjen - overhovedet ikke fik udviklet andre vigtige brikker, måtte han hurtigt kapitulere.

Gabor spillede solidt og godt på 2.brættet, Ligeledes både Hans Jørn og Bjarne.De fik alle tre remis mod gode modstandere.

Peter havde de hvide brikker mod Horsensmanden, som stablede et farligt kongeangreb på benene. Det så helt forkert ud for Peter, der havde alle sine officerer placeret på de bageste linjer med hovedvægt på ...dronningefløjen.

Men for hvert hug sort førte mod hvids kongestilling kom der listende en ny hvid officer til hjælp, en ad gangen for mere plads var der ikke... Sorts matangreb resulterede i en fordelagtig stilling for sort: tårn og 2-3 forbundne fribønder mod Peters løberpar. Heldigvis havde sort undladt at snuppe Peters e-bonde, der så kunne holde igen på sorts f-bonde. Der var således en vis balance i stillingen, og Peter tilbød remis, men modstanderen som havde scoret 6 af 6 i mesterrække 1 kunne ikke omstille sig til den nye situation og tabte i befippelse en vigtig bonde, Peters e-bonde blev et monster (!) og Peter vandt sit 3. parti af 3!

Selv spillede jeg en forfærdelig åbning, men hvid så ikke min store svaghed på f7, gik efter en bonde, som han fik, men han mistede en anden...og jeg fik en meget bedre og åben stilling - som blev klart vundet da jeg vandt en officer.

Det skulle fejres og jeg købte en Tuborg, som smagte godt, men jeg fumlede med den overskydende officer og fik nærmest spærret tårnets vej til den farlige h-linje, så  til sidst skulle jeg være glad for remis.

Dermed havde vi tabt 3 -4, dvs. 3-5 da vi ikke kunne stille otte mand.

Horsens og Bov 2 endte à point, men som nr. 1 og 2, Springeren og Varde blev på samme måde nr. 3 og 4."'

vh anders14/2-18

Varde 2 - Korning  1½-

De sidste kampe i holdturneringens Arække-gruppe 2 samt B-rækken gruppe 2 blev afviklet i Varde. Varde 2 skulle spille mod Korning, der med en gevinst på 3½- ½ kunne sikre sig ret til oprykningskamp. Nr. 2 Springeren 3

Kunne ligeledes ved en komfortabel sejr over Grindsted sende Varde 2 ud i kulden. Jeg tog remis efter 14 træk. Tilbudt af min modstander. Kort tid efter havde Grindsted sikret sig 1½ point mod Springeren 3, og da vi samtidig stod godt på Varde 2 brætterne, så oprykningen til at være næsten sikker. Bent fik et ildebefindende under sit parti Hvorefter man blev enige om remis. Vi blev enige om at tilkalde ambulance til Bent, hvorefter han blev kørt til Esbjerg.

Svend erobrede en officer, men modstanderen formåede at få nogle farlige fribønder, hvoraf en truede med at gå i dronning. Svend opgav, idet han overså en klar remisstilling. Niels Aage havde en bonde mere i et tårnslutspil, en kunne ikke komme over remisgrænsen. 1½ - 2½ til Korning, ikke nok for korning, der nu havde 12½ point medens vi havde 13 pint. Men desværre Springeren 3 vant med 2½ - 1½ over Grindsted, hvorefter varde 2 og Springeren 3 sluttede på 13 point. Varde 2 havde dog kun 7 matchpoint medens Springeren 3 opnåede 8 matchpoint og dermed 1. Pladsen. Ærgerligt


NPN

11/02-18

"Varde 1 - Haderslev 2, resultat 5 - 3.

Bag dette resultat gemmer sig igen en halvsløj præstation af vores bedste spillere, idet Haderslev kun stillede med 6 mand.

Der blev altså ikke brug for Jan og mig, og vi gav os så til huslige pligter: Jan og Ole stillede borde op til tirsdagens afsluttende stævne i A2 og B2, mens jeg fik god tid til at

smøre madder, skære kage ud og lave kaffe.

Leszek tog ret hurtigt remis, og Poul kom snart til samme resultat.

Gabor spillede igen uforsigtigt og fik en kongestilling, der var ligeså luftig og stormomsust som Lykkesgårdsskolens omgivelser denne eftermiddag. En smart Sxf7 var ikke nok i den åbne stilling

 og han måtte ned. Hans Jørn havde gode fremskudte bønder og en aktiv hest på dronningefløjen, så det blev fortjent 1 - 0.

Benny affærdigede hurtigt sin modstander, som måske af samme grund fik alarmen til at gå ved at forlade den nye hovedbygning i retning af orange bygning - det må vi undgå i fremtiden, fx ved at opbygge en barriere!

Sidst færdig blev Bjarne, han havde længe en lukket stilling, og da den blev lukket op trængte hans modstander frem med det tunge skyts: Bang!

Dermed blev resultatet af den egentlige kamp 3 -3, ikke prangende, idet den forventede score var 4,71 mod 1,29 til os!"

vh anders
04/2-18


" Varde 1 mod Ribe 7 - 1.

Et stort resultat, skulle man mene, men faktisk meget tæt på den forventede score!
Således havde både Benny og Anders meget lette modstandere og vandt hurtigt.

Poul vandt også hurtigt mod Peter Leimand, som i en lige stilling lavede en kæmpebuk.

Derimod overså Gabor noget og mistede en let officer mod den ikke uefne Tobias Lindegaard.

Han havde nogen kompensation, men altså ikke nok og tabte hermed sit første holdkampparti i 3 år!

Da Ribe ikke kunne stille fuldt hold, resterede der nu 3 kampe, hvor vores folk også var tårnhøje favoritter.

Hans Jørn kom ud af åbningen med en bonde mindre og stod ikke særlig aktivt. Bjarnes parti var meget åbent med tunge officerer nærmest overalt,

han mistede en løber...men vandt senere et rent tårn. Længst varede Leszeks parti, hvor far Leimand havde en hyperfarlig sort bonde på a2.

Han fandt imidlertid ikke det stærkeste, og der opstod et interessant slutspil med tårn og 2 bønder mod to lette officerer.

Summa summarum : vi vandt alle tre partier, og holdet er rykket fra 5. til 4. pladsen. Nu venter først Haderslev 2 og til sidst oprykningsfavoritterne fra Horsens."

vh anders


18/1- 18


Grindsted - Varde 2  1 - 3


Varde 2 sikrede sig i kampen mod Grindsted en delt 1. Plads på deling med Springeren 3, Idet Varde 2 nu har 8½ point og må formodes at være favoritter til oprykning.

Varde startede godt, Michael spillede aggressivt og vandt relativt hurtigt sit parte. Herefter kom Jan med et vundet parti. Hans modstander Flemming Ormstrup havde fået opbygget et tryk mod Jans stilling, men da Flemming satte et tårn i slag var partiet vubdet for Jan. Jeg sekv prøve noget nyt, men dårligt i åbningen. Modstanderen fik etableret et solidt trykspil. Jeg fik dog visse chancer, men remis. Bent kamp endte ligeledes remis. Efter stillingerne burde vi nok have haft ½ point mere, men er dog tilfredse med resultatet. Nu mangler vi det svageste hold, samt vores rival Korning Skakklub, der også  mangler Grindsted

.

NPN


14/1-18


Holdkamp  Varde 1 - Evans 3   4 - 4

"Der var afbud fra flere spillere, Michael var igen en dygtig reserve og vandt på sjette bræt over sin Vejle-modstander: jeg så ham sætte en springergaffel på dronning og tårn, men afgørende var en fremrykket fribonde betroede han mig selv.

Bent Krog stod sikkert med to tårne og bønder på begge sider, men en forgiftet bonde, som han ikke kunne holde sig fra, smagte grimt og førte til nederlag.

Niels Peter kom til at stå passivt og mistede en bonde i et tidligt slutspil. Det så forfærdeligt ud, men til sidst opstod en remismulighed med en fremrykket randbonde og en aktiv konge mod  modstanderens konge og tårn,

men miraklet udeblev i en stilling, hvor pat var mulig.

Poul brugte meget tid, men han endte med at mangle en kvalitet, og den grimme Bindzus trængte ind i stillingen: 0 - 1.

Gabor brugte også meget tid, men opnåede ikke meget; der var ødelagte bondestillinger på begge sider, men langt om længe fik han etableret en farlig fribonde i d-linjen, og med to aktive tårne mod to passive blev det 1 - 0.

Leszek brugte også omhyggeligt af sin tid, men opnåede heller ikke meget med de sorte brikker, rettere sagt: ingenting, så det blev remis.

Hans Jørn på fjerdebrættet havde heller ikke meget, men i et slutspil med en hvidfeltet løber og en god portion bønder på hver side gik den unge mand fra Vejle i en fælde og ærgrede sig højt og tydeligt.

Selv spillede jeg afventende i begyndelsen, men det lykkedes mig at tilintetgøre hvids flotte bondeformation i centrum, og med en plusbonde trængte jeg frem i centrum, desværre med dronningen forrest: den blev fanget og jeg var heldig med kun at være en let officer bagud. Dog i denne stilling gjorde tårnparret og den uligefarvede løbers trusler, at den samme stilling opstod for tredje gang, og dermed fik vi lige akkurat halet resultatet 4 - 4 i land."

vh anders


 


20/12-17


Holdkamp Varde 1 - Tønder 1   4½ -


"Vi stillede kun med Michael som reserve, så vi var fortrøstningsfulde og nok sikre på en pæn sejr.

Vi opnåede også mange gode stillinger, jeg stod selv aktivt og godt mod en tidligere sønderjysk mester, nu netop fyldt 85 år, men stadig en solid spiller,

Benny stod aktivt, og Hans Jørn havde en bonde og to tårne mod to tårne, men dette parti endte i et kendt remisslutspil med tårn og bonde mod tårn.

Benny tog remis og jeg lavede et elendigt træk, min fordel var væk: det var 3 remiser. Gabor spillede et tilsyneladende interessant parti, angreb hvids kongestilling og skulle samtidig parere hvids trusler i centrum og på sin egen kongefløj, nå, det blev også remis.

Bjarne stod med de sorte brikker forfærdeligt og måtte ned. Mens Peter og Michael kørte gevinster hjem i sikker stil - flot! Stillingen var nu 4 - 3 til os.

På førstebrættet havde Poul fordel, men da den forduftede, kunne han ikke styre sig og fik en meget svær og sikkert tabt stilling.

Undervejs tiltrak det elektroniske ur sig en uheldig opmærksomhed: sorts, dvs. Tønderspillerens ur hejste den sorte fane i stedet for at lægge ½ time til. Vi gik, fejlagtigt viste det sig senere, ud fra, at uret kunne lægge 30 sek. til pr. træk, så jeg gav mig til at stille (vistnok på det samme ur) 26 min. til sort og 35 min. til hvid og 30 sek. pr. træk. MEN da sorts tid er nede på ca. 30 sek., indser sort, at hans ur vist stadigvæk ikke lægger tid til. Nu er gode råd dyre, men turneringslederen (og jeg) spørger spillerne, om de vil enes om remis, og det gør de så.

Jeg ser i tabellen over mesterrække 1 at resultatet endnu ikke er godkendt...så vi skal nok i retten alle sammen."
4/12-17


Holdkamp  Bov 3 - Varde 1  4½ -

"I søndags fandt den anden kamp i mesterrække 1 sted, nærmere bestemt i Bov.

Resultatet 3½ - 4½ var tilfredsstillende og meget tæt på det forventede.

Poul havde trukket sin 'Angstgegner', Henrik Svane, men angreb tilsyneladende ufortrødent. Det samme gjorde Gabor, som altid, selvom han havde de sorte brikker. De opnåede begge remis, og Gabor har nu passeret ratinggrænsen 2000: tillykke!

Hans Jørns satsede på at forfremme en enlig c- bonde, og måtte værge for sig på sin egen kongefløj, det kostede en springer, men i denne kritiske og vel for Bov fordelagtige stilling tilbød deres mand remis.

Bjarne havde en lidt luftig stilling og 'ofrede' et tårn på f3, men hvid tog ikke tårnet men en anden løsgående let officer. Bjarnes tårn måtte så retirere, og hullerne i hans stilling var ikke blevet mindre: han måtte ned.

Anders spillede med sort en forfærdelig åbning : 1.e4, c5 2. b4, b6 og manglede hurtig en bonde. hvid fandt helt sikkert ikke det bedste, men sorts svagheder bestod, og da hvids hammer endelig faldt, var det lidt en lettelse, så jeg hviskede til min modstander: Jetzt sind meine Leiden zum Glück zu Ende!


Heldigvis spillede Peter med de hvide brikker vidunderlig og meget logisk skak, sort havde en varig svaghed i sin bondestilling, og da Peters konge trængte frem i hullerne, var gevinsten hjemme.

Vores to reserver klarede sig godt, Michael spillede med en hvidfeltet løber mod sorts sortfeltede, havde også en bonde eller to: en flot gevinst!

Jan stod passivt, men kæmpede til det sidste og måtte derfor med i den sidst afgående bil mod Varde og omegn"

vh anders
29/11-17

Holdkamp Varde 1 - Springeren 2  3½  -  4½


" Holdkampene i mesterrække 1 startede d. 19.november, hvor vi fik besøg af Springeren 2.

Gabor var rykket op på førstepladsen og startede aggressivt i sit parti med de sorte brikker, og fik vredet en mindre fordel ud af sine anstrengelser:

to enlige fribønder på dronningefløjen mod en bonde mindre på kongefløjen, en løber og to tårne mod springer og to tårne. Hvids konge ilede til hjælp, og hvis hvid havde byttet det ene tårn af,

havde det vist kun givet remis, men 0 -1 blev det. Hans Jørn spillede i italiensk åbning gambitten b2-b4 i 4. træk, men både hans og Bjarnes parti kom ikke ud over remisgrænsen.

Anders spillede ikke særlig godt mod hovedsponsoren for Sondex Cup, Aage Søndergaard Nielsen, som valgte fransk med de sorte brikker, og da Anders undlod at gardere sin løber på e3,

fik han en rigtig dårlig stilling med en bonde mindre. Umiddelbart efter gjorde Aage en endnu værre fejl, så 1-0 blev det (sikke noget hø).

Mikael spillede solidt med de sorte brikker, hvad hans holdkammerater eller kunne være nervøs for, for hvor meget spiller Mikael egentlig?

Michael spillede i vanlig aggressiv stil og stod godt, men kom til at mangle tid, så de tog remis.

Niels Peter stod også solidt, men manglede efterhånden 1-2 bønder, som til allersidst gjorde udslaget. Dermed endte kampen med et knebent nederlag til os på 3½ - 4½, idet Mikael til sidst blev rendt over ende og også Jan tabte:det så slet ikke dårligt ud, men han spillede for passivt, idet et par af hans officerer valgte at isolere sig i højre hjørne, som om de ville være så tæt på æsken med brikker som muligt... "


vh anders21/11-17


Holdkamp Varde 2 - Springeren 3   2- 2


Årets første holdkamp i A-rækken gruppe 2 Springeren 3 - Varde 2 endte uafgjort 2 - 2. Jeg vandt ret hurtigt mit parti  efter et fejltræk fra min modstander. Niels Aage tabte sit parti efter efter en kongeudflugt  fra sit udgangspunkt på e8 over f7 for tilsidst at ende sit liv på b8. Bent opgav, desværre i en remisstilling, hvilket kunne være sværtt at se. Men døm selv. Bent hvid: Kb1, Dd1, Tc8, Lg2, bh2,g3, f4, c2, a2, a3  Sort: Te1, Lc3, Dc5, Kh7, bh6, bh4, bf7, be6, bb4 Hvid trækker og holder remis. Michael  overså en bonde i åbningsspillet,men fik sig kæmpet tilbage, og endte med at vinde partiet


14/10-17

Varde skakklubs jubilæumsfest 2017

Efter dagens aktiviteter med foredrag og simultanspil, var der om aftenen inviteret til middag med taffelmusik og efterfølgende motion på dansegulvet. Der var kræset op med oksefilet, kylling i svøb 0.a, samt vin ad libitum under middagen. Anders underholdte med et uddrag af Varde Skakklubs historie suppleret af Bjarne, medens Peter og Allan leverede taffelmusikken med indslag fra Benny og Anders. Der var også til lejligheden blevet fremstillet en del sange til afsyngelse under middagen. Ved kaffen kom John med en Quiz, der voldte hovedbrud for en del af deltagerne. Ingen havde alle spørgsmålene rigtige, Men 5 havde kun et forkert svar.

Efter middagen blev der spillet op til dans, Hvor Peter og Allan med assistance fra Sunes kæreste, der påtog sig at synge til dansene. Kl. ca. 24 sluttede den festlige aften med den traditionelle (skuld  gammel venskab …)9/10 - 17


"Referat fra 90 års jubilæets eftermiddagsseance d. 30/9-17.Stormester Sune Berg Hansen holdt indledningsvis et rigtig interessant foredrag om de mentale forhold, der kan spille ind i forbindelse med afviklingen af et parti. Den mentale forberedelse er vigtig, herunder med hensyn til reaktionen, hvis man får gevinstchancer mod en stærkere spiller. Dette illustrerede Sune ved visning af sit parti fra en nyligt afviklet landsholdsmatch mod Armenien, hvor Sune på 1. bræt havde klar gevinststilling mod verdensranglistens nr. 2 - Aronian. Sune havde på forhånd indstillet sig på at spille på gevinst, men havde ikke i tilstrækkelig grad forberedt sig på, hvordan han ville reagere mentalt, hvis han fik gevinststilling. I en stilling med flere vindende fortsættelser fik Sune, hvad man kan kalde mental gummiarm, og blev efter en slap fortsættelse, der ikke var specielt vanskelig at beregne, pludselig udsat for et afgørende modangreb med tab til følge. Denne oplevelse var så til gengæld en god ballast i et senere parti mod en anden verdensklassespiller - tjekken Navarra, som Sune ligeledes demonstrerede, med gevinst i overbevisende stil.


Efter foredraget fortsatte Sune med simultanforestilling.


Følgende 12 spillere deltog i simultan mod Sune Berg Hansen d. 30. september: Michael med Sebastian og Benjamin, Ole, Jørgen, Anders, Bjarne, Gabor, Flemming,

Poul, John  og Leszek. Og da antallet ikke var så stort, spillede Sune hvert andet parti med hvid hhv sort. På afstand kunne jeg se, at Leszek med de sorte brikker vandt en bonde, men hvid havde en irriterende løber på h6, og da hvids hvidfeltede løber slog på f7, mistede Leszek materiale, da han ellers ville blive sat mat af de to løbere alene! Om Gabor sagde Sune efterfølgende, at han godt kunne mærke, at han var en stærk spiller og at hans spil bar præg af Gabors østeuropæiske opvækst. Kun Poul, som vist ellers var kommet en bonde bagud, fik kompliceret spillet og opnåede som den eneste remis.

Alle andre måtte ned med nakken: 11½ - ½ til Sune."

19-9-17


Vedrørende besøg fra Flensborg d. 21. Oktober 2017.


Følgende medlemmer stiller op mod de besøgende fra Flensborg: Niels P, Peter, Benny, Jan,

Poul, Anders, Bent og Michael C.  Du kan stadig nå at deltage. Kontakt Anders.06-09-17

"Som nævnt i klubbens efterårsplan får vi lørdag den 21. oktober besøg af Flensborgklubben af 1876.

Vi starter kl. 12 med en bymatch, sandsynligvis er vi otte værter mod otte gæster, men alle er velkomne til at være med.

En del af vores gæster taler eller forstår dansk!

De sidste gange har vi spillet to partier mod samme modstander vist med ½ times betænkningstid til hver.

Imens byder vi på kaffe og kage og sikkert også en øl.

Så følger et kulturelt indslag, vi planlægger at vise dem Minibyen, og endelig spiser vi sammen hos Kong Svend."


vh andersKære klubber, Esbjerg, Jerne og Grindsted!

I anledning af vores klubs 90 års jubilæum får vi besøg af Sune Berg i vores klublokaler på Lykkesgårdskolen,

indgang fra parkeringspladsen på Abildvej.

Han vil tale om skak og også spille simultan mod 15 til 30 spillere, så I inviteres hermed til at være med.

Det koster ikke noget, men hvis der er alt for mange interesserede, sammensætter vi en passende blanding af spillere fra byen og de 4 klubber.

vel mødt og venlig hilsen

Anders09/08-17

Tirsdag d. 8. Afvikledes en hurtigturnering med ialt 10 deltagere fra klubben. Betænkningstiden for partierne var 5 min. + 3 sek. tillægstid for hvert udført træk.

Slutstillingen blev: - hvor der dog manglede to runder - blev at good old Benny som den eneste fik 6 p, mens Bjarne, Hans Jørn og Gabor nåede 5 p. Derefter Anders 4½, Jan 3½, Michael 3, Niels P 2, Ole 1 og John 0. Gabor skal have tak for dette nye gode august - initiativ!


6/5-17


Varde skakklubs weekend emt 2017 er opstartet. Første runde blev afviklet med gode resultater for de medvirkende vardespillere: Anders og Poul vandt begge deres partier i mestergruppen. Poul stod noget trængt, men det hjalp da modstanderen overså en officer. Anders byttede modstanderens dronning med en officer. I gruppe 1. Spillede Jan remis og jeg vandt. Gruppe 2, hvor der deltager 3 fra Varde vandt Ole efter at have vundet en kvalitet medens Åge tabte til John. Første runde i gruppe 1 var ikke uden dramatik. Lars Wisler, Grindsted påpegede at modstanderen ikke overholdt sin noteringspligt hvilket var medvirkende til tab af partiet  for Lars. Turneringsledelsen har afgort partet som remis. Afgørelsen er indanket for turneringskomiteen


Niels Peter


13/3-17

" Alssund 1 - Esbjerg 2   7½ - ½ p.

  Evans 2 - Ribe              6½ - 1½ p. 

  Varde 1 - Evans 3         5½ - 2½  

Som I kan se, ville en sejr på 8 - 0 have sikret os oprykning til 2. division, men det var vi ikke i nærheden af.

Mikael med sort stod  tidligt dårligt - og måtte ned. Benny  byttede med de hvide brikker sorts 'kongeløber' mod tårnet på a1 og stormede frem.

Hans løber på h6 stod sikkert og aggressivt med bonden på g5 i ryggen - men også indespærret. Men til sidst trængte han bl.a. vhja. en farlig bonde på d6 ind på syvende og ottende

række. Anders fik langsomt gang i bønderne på den sorte kongefløj i hollandsk, og good old Helge Nielsen valgte at give springeren for de farlige e- og f- bønder.

Gabor spillede sikkert og fik lokket den fjendtlige dame (en femme fatale?) på afveje, noget der kostede sort en springer.

Steen, som var tilbage efter ferie, fik splittet Bjørn Laursens bønder ad, og i et slutspil med bønder og to tårne på hver side udspillede han sin modstander.

Bjarne spillede - udefra og overfladisk set - en begivenhedsløs remis, mens Hans Jørn for en gangs skyld kom i problemer og måtte aflevere en kvalitet uden nogen som helst kompensation.

Endelig stod Poul aktivt fra starten, modstanderens konge blev holdt midt på brættet og blev der bastet og bundet og til sidst overmandet.


Det er nærliggende at fremhæve Gabors fine indsats, han spillede alle 7 kampe og scorede 6½ p. Og ratingtallet er nu klubbens næsthøjeste!"02/03-17


Tirsdag d. 28. Febr. Blev der afviklet en lille hurtigturnering med 4: runder og 15 min. betænkningstid Desværre var der kun 7 der mødte op, heraf 2 nye gæstespillere  (Emil og Hjalte).

Resultatet: Poul 3½ , Bent, Niels Åge og Niels Peter 2½, Ole 2, Emil og Hjalte 1

27/2-17


Evans2 - Varde 1  5 - 3


Den meget vigtige kamp mod rækkens førerhold fra Evans tegnede fra starten ligeså vanskelig som forventet, idet Vejleholdet stillede i vistnok stærkeste opstilling.

Derfor var det en meget glædelig ting, at Niels Peter på bræt 8 fik sin frygtindgydende modstander, den listige Helge Poulsen, tidligere Kolding, til at forcere for vildt: 1 - 0 til Varde.

Poul stod ganske solidt på førstebrættet, men flyttede så sin konge frem istf tilbage, og Henrik Svane opdagede omend først  i anden omgang den ødelæggende kombination.

Hans Jørn var oppe imod Thomine Stolbjerg - Rohr, som spiller på det danske kvindelandshold, og han fik brug for alle sine evner, idet Thomine som hun betroede ham helst flytter sine brikker fremad og kun fremad!

Remis fik også Gabor, som i vanlig stil komplicerede og skabte chancer - i øvrigt for femte gang med de sorte brikker. Men hans unge modstander parerede truslerne, og Gabor har dermed (kun) 5½ af 6 p.

Bjarne stod lidt presset og mistede en kvalitet for en bonde, men hans springer stod centralt og solidt, og Jørgen Aaskov gav derfor kvaliteten tilbage og afviklede til et tårnslutspil, hvor Bjarne havde 3 sammenhængende bønder på kongefløjen mod Aaskovs ligeledes 3, hvoraf dobbeltbønder på f-linjen. Bjarnes opgave var nu at afvikle kongefløjens bønder og så holde remis mod en enlige sorte a - bonde. Det lykkedes ikke.

Anders satsede med de hvide brikker i siciliansk ved at rokere modsat af sort, men det kneb med at buse frem på kongefløjen, og da efterhånden sorts tre tungeste officerer havde taget opstilling på a- b- og c-linjen, var resultatet givet.

Jan spillede åbningen fint, men Christian Dahl fik konsolideret sig, Jan spurgte mig, om han måtte tilbyde remis, men jeg ved ikke, om han fik det gjort. Efterhånden kom modstanderen længere frem på brættet, og det endte i et slutspil, hvor Jan havde en springer og 3 sammenhængende bønder mod tårn og 2 bønder, en stilling der nok var til at holde, også pgra Jans konges gode placering - men altså ikke holdt!

Benny spillede et fint parti, overfaldt på nærmest brutal vis den hvide dronningefløj og stjal tidligt et par bønder. Langt senere havde hvid indhentet lidt af det tabte og opnået et slutspil med tårn og 2 bønder mod tårn og 3 bønder.

Alle bønderne var isolerede, og som Benny sagde: kunne han ihvf ikke tabe, og sørme om ikke han vandt vhja sin farlige c-bonde!

3 -5 var ikke noget dårligt resultat, men jo heller ikke det vi havde håbet på, og vi er nu nede på tredjepladsen, dog kun ½ p efter Alssund, der dog har rækkens svageste hold i syvende og sidste runde."

vh anders
31/01-17


Varde 1 - Esbjerg 2   7½-½


" En stor sejr over naboerne fra Esbjerg: 7½ - ½ , men alligevel ikke alverden over den forventede score...

Vi havde Mikael og Niels Peter på bræt 7 og 8, og de gjorde det som sædvanlig godt. Niels Peter forærede godt nok sin modstander en hel løber, men senere kunne han puffe en farlig fribonde frem - og så var det tabt for modstanderen.

Da Steen havde slidt sin modstander op, stod det 6½ - ½ til os, men Poul havde også en bonde og ville ikke hjem lige med det samme, og som Esbjergs holdleder sagde, så er Lars Husum også kendt for at skyde til og med den sidste patron.

Desværre ser det svært ud for os at holde andenpladsen: Alssund som vi tabte til i sin tid, vandt en kæmpesejr over Tønder og har to lette modstandere tilbage.

Vores chance består i at klare mindst uafgjort mod Evans 2 og så indhente dem i sidste runde, hvor de har en sværere modstander."

vh anders17/1117

"Varde - Tønder  5 - 3

var en tilfredsstillende sejr mod Tønder, som dog gjorde god modstand.

Ret hurtigt stod det 3-0 til os:

Gabor undlod at rokere med sort, og da hans modstander ikke brugte sin betænkningstid særlig meget eller godt, røg der helt fortjent en kvalitet med en total blottelse af hvids tilbageværende brikker til følge…

Steen pressede med de tunge officerer, havde tidligt fået 'foræret' to bønder, og da hans konge var i sikkerhed på h-linjen, var det slut.

Mikael havde vist på papiret den svageste modstander, og afviklede da også sikkert til et vundet slutspil med to ekstra bønder.

Bjarne stod ' forfærdeligt', begge løberpar var på banen, men Bjarne manglede en bonde og senere to. På nabobrættet kunne han se, at sort havde de samme problemer som han selv med sine brikker!

Poul og Hans Jørn stod vist lige hele tiden og remiser blev det til. Dermed var stillingen 4 -2.

Anders spillede mod Caro Kann, sort rokerede langt, og så skulle der rulles op: a3 -a4...en dum fejl som kostede en løber for 2 bønder. Sort forsvarede sig godt med det solide springerpar, men i begyndende tidnød og nervøsitet røg den ene springer - et heldigt ½ p.

Benny havde den bedste åbning og midtspil, men i slutfasen spillede hans unge modstander gode og stærke træk, så det blev også remis.

Viljen har vi til at sejre, og kan vi blive ved med at stille næsten fuldt hold hver gang, skulle 2. pladsen være til at nå."


vh anders17/1-17

Stouby - Varde 2: 6½ -

Endnu et sviende nederlag til holdet, der stadig rammes af mange afbud til udekampene.

Det så ellers lyst ud, idet Ole Sørgede for det første resultat, med gevinst over sin modstander.

Derefter blev det remis til Jørgen. Herefter kom nederlagene på stribe. Niels Aage gik efter bonderov, hvilket kostede en officer og partiet. Flemming forsøgte at holde stillingen lukket, Men modstanderen fik åbnet stillingen, vandt kvalitet, der senere blev vekslet til et tårn, hvorefter Flemming opgav. Min modstander spille løberspil. E4-e5, Lc4-Sf6, d4. Jeg kendte ikke åbningen, og blev trængt længere og længere tilbage. John tabte en bonde, hvilket var afgørende i slutspillet. Alfred og Bent måtte ligeledes se nederlaget i øjnene. En trøst er det dog, at det var det forventede resultal  6,45- 1,55


Niels Peter


12/12-16

Horsens - Varde 1: 2- 6


 " Med fire sejre og fire remiser blev det en flot sejr over Horsens: 6 - 2!

Horsens var svækket af afbud og vi stillede i stærkeste opstilling. Desuden havde Gabor forlangt kamp på alle brætter, efter mottoet: "Det er ingen picnic!"


Benny vandt meget hurtigt mod en modstander, der vist var svækket af bygang, mens Peter med de hvide brikker beherskede en stor del af brættet,

men stillingen var nærmest symmetrisk, så det blev remis.

Selv stod jeg med de sorte brikker presset, og værre blev det, da en dronningemanøvre til b6 måtte annulleres tilbage til d8. Hvid fandt dog ikke de stærkeste træk og efterhånden var stillingen lige, da hvid i begyndende tidnød troede, at sorts dronning var udækket - hvad den ikke var.

Gabor spillede igen et stærkt parti - som den dreng dog kan! - han investerede 1-2 bønder i at holde den sorte konge på midten af brættet, og sort måtte ned.

Steen stod presset, med mange brikker på brættet, men forsvarede sig stædigt og klogt: remis.

Hans Jørn, som under sin uddannelse har boet og spillet skak i Horsens, og Bjarne opnåede i lige stillinger også remis.

Poul, klubbens nestor, vandt en kvalitet og spillede selvfølgelig videre, for som han sagde: "Tabe kunne jeg ihv f. ikke", og ved ½ femtiden var holdets vigtigste og afgørende sejr hjemme."


vh anders23/11-16


Referat rd.2. Mester1

"Den anden holdkamp i mesterrække 1 gjaldt Alssund,der havde vist stor styrke ved at spille 4 - 4 mod stærke Horsens, og de mødte

også op med 3 stærke udlændinge: en syrisk læge, Jwan Bakr, som længe kun stod lige mod Bjarnes stærke spil, men negligerede Bjarnes  to-tre remistilbud og til sidst også fik en afgørende

fribonde.

Steens og Gabors modstandere var fra Asserbadjan, sønnen Rauf og faderen Mubaritz Muntuzov, især Gabors parti var meget seværdigt: han havde en farlig hvidfeltet løber på b7 der bl.a. sigtede mod et urokeret hvidt tårn på h1, og da modstanderen opstillede en grim trussel mod b6, parerede Gabor ved at spærre mod truslen på b6 med en springer på b4...der kunne slås. Jeg synes, vi skal bede Gabor gennemgå partiet engang, som han til sidst vandt i et slutsil med to tårne og 2 sammenhængende bønder mod dronning og 2 enkelte bønder!

Steen spillede meget bedre end sidst mod den unge og hurtigtrækkende Rauf, i følge Gabor havde han flere gode muligheder men i partiet trængte modstanderen ind i stillingen og vandt.

Benny spillede solidt og iderigt, opstillede trusler mod fjendens kongestilling, der kostede denne en bonde, og til sidst havde Benny gevinststilling med ensfarvede løbere og 3 bønder mod 2.

Vi stillede med tre reserver: Søren, der ret tidligt sikrede holdet det første (halve) point, mens Niels Aage ret tidligt solgte en vigtig bonde og dermed senere tabte partiet, en skæbne der også overgik Bent, som vist spillede tilfredsstillende og dermed retfærdiggjorde, at familien måtte undvære ham en eftermiddag i sommerhuset.

Jeg selv spillede et i og for sig jævnbyrdigt parti, som til sidst skulle afgøres i en stilling med min aktive springer og 5 bønder mod en ret passiv løber og 5 bønder. Jeg valgte en helt forkert plan og bekræftede dermed Bennys tese om, at jeg ikke spiller godt når jeg kommer direkte fra torsdag-fredag-lørdag i København.

Resultatet blev hermed 2½ mod 5½, som ikke er langt fra det forventede resultat."


vh Anders


23/11-16

Med afbud fra en ferierende Hans J og rekonvalescenten Peter var der blevet plads på vores førstehold til Mikael og Michael.

Ribe havde efter nedrykningen fra divisionen sidste år mistet en del gode spillere, vist de to øverste, så de var til at snakke med, og vi vandt

en meget tilfredsstillende sejr på 5½ - 2½.

Poul spillede vistnok en god/frisk åbning, men så lod han e5 bonden i stikken og var derfor mere end tilfreds med modstanderens remistilbud. Udefra betragtet havde han med hvid en underlig stilling med en uudviklet kongefløj og en åben og fremrykket dronningefløj...

Steen tabte ret hurtigt og klagede over en hård hverdag med overarbejde og smerter: han må hjem og pudse sin kamppokal og tænke på hvad han formår!

Benny havde den forholdsvis nemmeste modstander og vandt efter en spændende åbning en løber og let partiet.

Bjarne stod presset, men da Ribemanden satsede på et både oplagt og farligt kongeangreb, overså han en mat i bunden.

Gabor spillede ikke sit sædvanlige vilde spil, men styrede ind i et slutspil med 2 tårne mod 2 tårne, men med en bonde i overskud og sled til sidst far Leimand op.

Rart at se, at Gabor også mestrer det tålmodige spil.

Mikael og debutanten Michael spillede ret lange partier, vist uden de store åbne chancer: to halve til dem.

Længst spillede jeg selv, fik med de hvide brikker mere og mere terræn, dominerede bl.a. de hvide felter, værst for sort var nok hans sortfeltede løber, der var næsten helt lukket inde af egne bønder. Efter at have vundet en kvalitet og åbnet f-linjen var det en smal sag at trænge ind med de tre tunge officerer.

vh Anders
29/9-16

Fredericia skakforening indbyder til Fredericia hurtigskak, en del af SGP. Link: indbydelse


25/9-16

Varde siakklub stiller hold i mesterrække 1, mesterrække 2 og B-rækken gr. 2. Altså 2. 8 mands hold og 1 4 mands hold. Spilledatoer og modstandere kan ses ved at følge disse links: Mesterrække 1  Mesterrække 2   B. Rækken gr. 2 NB: står modstanderen til højre i tabellen er kampen en hjemmekamp. Til venstre en udekamp


04/09

Besøg i Flensborg


Lørdag d. 3. September var 5 fra klubben på besøg hos vores venskabsklub i Flensborg, hvor den traditionelle match skulle afvikles. Dagen i Flensborg startede med en byrundtur i den gamle bydel

(Rum- und Zucker - Tour). Rundturen tog ca. 2 timer.Herefter tog vi til klubbens spillested, Hvor matchen skulle afvikles. Hver spiller skulle spille 2 partier mod samme modstander og betænkningstiden var 45 min. Pr. Parti. Resultatet blev: Poul Grydholt 1½ - ½, Bjarne Rasmussen 1½-½, Anders Christensen 1½-½, Søren Nyborg Jensen 1 - 1 og Niels Peter Nissen 2 - 0. Ialt blev matchen vundet af Vardespillerne med 7½ - 2½. Runde 1 blev vundet med cifrene 4 -1, 2. Runde 3½ - 1½. Efter matchens afvikling, var der arrangeret middag. Under den vellykkede middag overrakte vor formand Anders en lille precent på klubbens vegne til vores venskabsklub. Kl. Ca. 20.00 kunne vi drage mætte både af middagen og en velarrangeret dag hjem.


24/8-2016  

Varde sommerskak lakker mod enden og her er Sommerturneringens sidste resultater: Bjarne - John 1-0 og Anders - Bjarne 1-0.


Det betyder, at Poul har 4 points og skal møde Benny, der har størst ratingfremgang - 20 - i et hurtigparti om mesterskabet, hvilket sker på mandag.
01/07-2016


Resultater Varde sommerskak:


Anders-Benny  ½ - ½.  John - Benny  0 - 126/6-16


I Varde sommermesterskab har Poul Grydholt spillet Mod Niels Aage med resultatet 1 - 0
18/06-16


En lille turnering Varde Sommerskakmesterskab, som Niels Aage er initiativtager til bliver afviklet henover sommeren


Første rundes resultater er:

Bjarne 0 - Poul 1

John 0,5 - Anders 0,5

Benny 1 - Niels-Aage 0

resultaterne af de øvrige runder vil kunne ses på hjemmesiden under home/ bemærkninger. deltagerne fortsat vil få direkte besked.


Niels-Aage02/5-16


Varde Weekend EMT 2016 Var en succes for Varde spillere. Ud af syv deltagere fra Varde, var de 5 blandt præmietagerne

Årets udgave fandt sted i den sidste weekend i april og med deltagelse af 20 skakspillere fra hele landet, heraf de 7 fra Varde

Vindere i den øverste gruppe blev Anders Christensen, Bjarne Rasmussen og Poul G. Jensen, alle med 3 points og alle fra Varde Skakklub!

Vindere i gruppe 2 blev Børge Schrøder og Guido Heinemann, fra hhv. Haderslev og Bov Skakklub, begge med 3½ p.

Den tredje gruppe blev vundet af den unge Albert L. Petersen fra Allerød, mens Niels A. Kristensen og John Callesen, begge fra Varde, blev nr. 2 og 3.

En fjerde (penge-)præmie tilfaldt i denne gruppe Jeppe Højland fra København, som havde den største rating-fremgang, dvs. scorede mest i forhold til sit styrkemæssige udgangspunkt.

Det skal også nævnes, at der ud over Guido deltog en anden tysk statsborger, nemlig Stephan Millgramm. Begge spillere kommer fra Flensborg Skakklub og vidner således om det venskabelige forhold, der er blevet opbygget gennem 5-6 år mellem de to klubber i Varde og Flensborg - og deres medlemmer!"


Resultater og stilling Klik  HER26/4 - 16


Varde Weelend har ved tilmeldingsfristens udløb ialt fået 20 tilmeldste deltagere, der er opdelt i 2 grupper a 6 mand samt 1 gruppe med 8 spillere. Den øverste gruppe ( mestergruppen ) har et gennemsnitligt ratingtal på 1964, medens gruppe 1 har 1744 i gennemsnit og gruppe 2 et gennemsnit på 1451. I alt deltager der 7 spillere fra Varde medens de øvrige såillere kommer fra andre klubber.Turneringen starter op på fredag  og turneringstabellen kan ses ved at klikke HER


23/4-16


I turneringen om Grindsted bymesterskab deltog to spillere fra Varde (Niels Peter Nissen og Niels-Åge Christensen  i gruppe 2.Turneringen, hvor der var,20 spillere opdelt i 3 grupper, blev overraskende vundet af Lars Wisler, der i gruppe 1 besejrede favoritten Dennis Muksgård i sidste runde og sluttede med 4½ point, Dennis Munksgård opnåede 4 point. Gruppe 2 blev vundet af Flemming Ormstrup med 3½ point, Rene Poulsen, Jerne blev nr. 2 med 3½ point og Niels Peter Nissen og Helge Nielsen fra Vejle,delte ¾ pladsen med 2½ point. Niels Åge blev nr. 5.


Resultater følg dette link  Grindsted bymesterskab        Referat fra turneringen


12/3-16


Varde 2 -Kolding 1: 3 - 5


Syvende runde i mester 2 spilledes i Esbjerg og endte med et nyt nederlag. Jørgen  sikrede sig ½ point  efter et kompliceret parti. Kim kunne ikke klare presset og tabte. Alfred havde en god stilling, men partiet blev remis. Flemming måtte erkende et nederlag efter et par unøjagtige træk. Jan tilkæmpede sig ½ point. Jeg havde længe lige spil, overså et gevinsttræk, hvor jeg kunne vinde mindst e´n bonde,  spillede derefter for unøjagtig og røg ind i en udækkelig mat. Niels Åge remis. Også var der Ole tilbage, i en håbløs tabt stilling for Ole, gik modstanderen i en selvmat og Ole blev dagens helt med et helt point. Dermed sikrede vi os plads nr. 7 og var udenfor nedrykningsfare, troede vi, Men Ribe der der mødte Viby i 2. Division tabte, og dermed rykker der 3 fra hovedkredsen ud af 2. Division og 2 ud fra mesterrække 2. Nr. 7 og nr. 8, så næste år spiller vi i A-rækken.

NPN


03/03-16


Varde 1 - Springeren 2: - 5½ -


Syvende og sidste runde i

> mesterrække 1 tegnede længe godt for vores hold: Hans J busede på med

> de sorte brikker, men det så lidt luftigt ud og blev ret hurtigt > remis.

> Peter havde en stilling som sort i Kongeindisk, som skulle være god -

> men partiet kom ikke ud over remisgrænsen.

> Benny fik en angrebsstilling med et tårn på en nærmest åben h-linje og

> en truende hvidfeltet løber på b3: en flot gevinst. Anders' modstander spillede for passivt efter en

> ellers gunstig åbning for hvid, men med et hvidt tårn på h1 og kongen  på g1 var der pludselig mat på g2:  bang!

> Nu stod det 3 - 1, men for at overhale vores modstander, Springeren 2,  måtte vi kun afgive yderligere ½ p. Det 'sørgede'  Mikael for i et  parti, hvor han ellers stod mægtigt.

> Bjarne opbyggede en mere og mere aktiv position, som vandt til sidst,

> Steen endte i et slutspil med en bonde mere, men med S og L mod to  løbere.

> Poul, som var flyttet væk fra middagssolen, fik efterhånden  eftermiddagssollys i stedet - og ikke rigtig fordel.

> Det blev altså til 3 gevinster og 5 remis'er, et udmærket resultat, > men altså et helt point for lidt.

> Oprykkerne blev Haderslev 2 og Springeren 2, mens Horsens rykker ned

> fra 2. division: en svær modstander til næste år!"

>

2/2-16


Stouby - Varde 2:  6½ -


Varde 2 mødte i 6. Runde Stouby. Vi var godt klar over at de ville blive en hård nød at knække. De 3 øverst brætter var folk omkring 1900 i rating – en over 2000. Vi fik da også kun 1 1/2 point med derfra.

Flemming stod med hvid længe rigtig godt  - han havde vundet en kvalitet, men kom under et hårdt pres og måtte afvikle til tårn mod to løbere samt 4 bønder hver - 0

Niels Peter tabte med sort  en bonde i starten og blev derefter presset tilbage på banen og måtte opgive. Niels Aage mistede også en kvalitet som til sidst gjorde udslaget – 0. John prøvede med en kongeindisk opstilling, hvor han forsøgte at redde den sorte løber fra afbytning. Det kostede et træk for meget. 0

Bent spillede godt og forsigtigt, og han stod til gevinst, da han overså en gratis springer., og så vendte initiativet .0

Ole var sikkerheden selv, men han kunne ikke udnytte sit pres til mere end remis.

Alfred  spillede et parti som bølgede frem og tilbage. Så vidt jeg kunne se havde begge gevinstchancer undervejs. Tilsidst turde Alfred ikke spille på gevinst trods materiel overvægt – han havde for lidt tid og modtog remistilbud.

Kim var i samme situation som Ole – han havde initiativet, men kunne ikke finde mere end remis.

JC


31/1-16


"Ny sejr til vores hold i mesterrække 1.

Denne gang over Haderslev 2, denne klubs 1.divisionsreserver, som blev besejret 5 - 3, et resultat som sønderjyderne kunne være bedst tjent med.

Mikael fik hurtigt en overlegen stilling, hvor alt pegede ødelæggende mod sorts kongestilling: Bang!

Niels P spillede sort mod kongegambit, der hører til hans kernerepertoire. Hvid ofrede tidligt en officer og måtte også ned: 2 - 0.

Steen havde med hvid en lidt presset stilling, men fik bl.a. vhja. f2 - f4 initiativet, sort tabte en kvalitet og opgav straks.

Bjarne havde med de hvide brikker ingen heldig hånd, og efter sorts Dc5 hang en del af hans officerer; heldigvis kan man jo kun slå / tabe en brik ad gangen - men skidt var det.

De sidste partier endte remis: Hans J tog med de sorte brikker en tidlig en, mens Anders havde en vis fordel, men efter tre remistilbud fra hvid og et dårligt løbertræk fra ham selv måtte han nøjes med det halve point.

Poul og Peter gik koncentreret til opgaven og havde begge initiativet, men remis blev det."

vh Anders19/1 - 16


Igen et nederlag til Varde 2. Dennegang dog et knebent, da resultatet blev Varde 2: 3½  NørreSnede: 4½. Jørgen tog en hurtig remis. Min modstander ofrede ukorrekt en løber på min h2 bonde,, men blev pludselig 2 løbere og et tårn bagud. Jan mistede en bonde med tab til følge, Bent fik remis og Alfred vandt et tårn og partiet. John og Ole stod til tab, men John fik på mirakuløs vis viklet sig ud af besværlighedere og remis. Der var intet mirakel, der kunne redde Ole tab. Niels Åge modstod en kongegambit og fik lige spil. Desværre overså han et tårn og tabte.


19/1-16

"Stor  sejr over Fredericia 2!

Mens Niels Å. på bræt 8 tog en hurtig remis (med sort), kom vi til at stå godt på efterhånden alle brætter.

Steen var selvfølgelig først på måltavlen og styrer sikkert mod at skulle pudse kamppokalen næste år.

Selv havde jeg et godt spil som hvid mod Benoni, og efter at sorts brikker næsten alle sammen havde prøvet felterne på 8. række, var der et afgørende offer: Sxf7!

Benny var en bonde oppe og fik efterhånden fremdrift i sit spil og en glad gevinst.

Bjarne og Hans J havde både fordel og bedre tid på uret.

Poul havde to forbundne fribønder mod formand Marcussen, Fredericias initiativrige formand, der samtidig var kampleder mellem Kellerup og Fredericia 1 i 2.divisionskampen.

Nu var stillingen 6½ - ½, og Niels P stod også bedst og endte så i et tårnslutspil med 2 bønder mod 1. Det rakte på det fremskredne tidspunkt ikke til gevinst, men 7 - 1 var en flot sejr ... og kan minde om den lille tapre skrædder i eventyret, der lod sig lave et bælte med påskriften "Syv med ét slag!" (det var nu bare syv fluer...)"

30/12 - 2015


Tirsdag den 15 dec var vi 8 forventningsfulde skakspillere fra varde der drog til Esbjerg, idet Varde 2 skulle spille mod Esbjerg 3. På papiret så det ud til at blive en lige kamp mod Esbjerg. Da det teoretiske resultat ville blive 4 – 4. Kampen gik i gang. Ole tog en remis (½-½), Alfreds parti blev ligeledes remis ( 1 – 1). Men så kom nederlagene, Flemming, Jørgen og Kim Tabte (1-4) , Så endelig et point til Varde, da jeg i partiet mod det unge talent Bjørn Hebsgaard tog pointet.

Bjørn kom godt fra start med de hvide brikker og fik en fordelagtig stilling. men efter en forkert afbytning  fangede jeg hans løber. Nu var stillingen 2 – 4 og vi kunne nå de 4 – 4, Men desværre måtte både Niels Aage og Bent erkende nederlag. Kampen endte Varde 2 – Esbjerg 3   2 -

Jan


29/12-2015


Vojens traditionelle hurtigturnering d. 28. December havde deltagelse af 7 spillere fra Varde. Gabor vandt sin gruppe (1. Klasse) suverænt med 6 point ud af 7. Vi undlader at nævne de øvrige vardedeltageres resultater, da ingen af dem var præmiegivende.

Turneringen var, som sædvanlig, godt tilrettelagt. Blandt deltagerne, var der blandt de ældre bedagede herrer også en del unge præmietagende spillere. I gruppe 2 var det to juniorspillere der tog 1. og 2. Pladsen. Slutplaceringen for de enkelte vardespillere kan ses ved at følge dette link Vojens juleturnering

Referat fra Vojenst skakklub Referat


19/12-15

 Varde 1 - Gråsten 1   6 - 2

"Søndag d. 13.12 var Gråsten kørt den lange vej til os, i stærkeste opstilling, mens vi selv kun havde et enkelt afbud.

Vores sejr på 6 -2 var efter nogles mening i overkanten af det fortjente, men svarede ihvf. til den forventede score.

Gabor vandt hurtigt - med sort - en officer og brugte derefter ingen tid, nærmest kun de 30 sek. uret lægger til pr. træk.

Steen fik en bonde i overskud og kørte gevinsten hjem, Mikael var vist sikkerheden selv, mens Bjarne som vist ikke havde stået så fantastisk pludselig havde en udækkelig mat på hvids a-linje. Poul havde en vanskelig stilling mod en om ikke ung så dog yngre løve og måtte ned, mens Hans Jørn ret hurtigt og Benny - med eller uden høreapparat? - opnåede remis.

Selv sad jeg tilbage til sidst, havde først en overlegen stilling, men spillede så for passivt, sort havde tre truende bønder på kongefløjen, mistede den ene, men tromlede frem med de to sidste forbundne fribønder og havde mindst remis, men fandt ikke det tvingende og løb ind i en mat."


Anders25/11-2015

Alssund . Varde 2  6½ -

Ja, desværre kan vi ikke som Varde 1 bryste os over en sejr i denne runde. Kim , fik som den første halet et ½ point hjem, herefter spillede John også remis, 1 - 1 efter de to første partier. Men herefter væltede 0-erne ind. Niels Aage overså en bonde i et ellers lige parti, mistede en bonde mere 0 .

Jeg foråd mig på en bonde, overså en skak, samt et stille bondetræk h5 - h6, der truede med mat., Hvorefter partiet var tabt 0 ! Jan mistede først en bonde, derefter bonde nr. 2. Trods uligefarvede løbere, var det ikke muligt at holde sammen på tropperne- 0. Bent holdt remis trods en merbonde til modstanderen. ½ - ½. Ole kunne ikke holde til modstanderens presspil og med en 3 - 4 bønder bagude, måtte Ole erkende nederlaget 0. Alfred havde en bonde i overskud, men ville sikre sig bonde nr. 2, hvorefter det ikke var muligt at forhindre  modstanderens frie a-bonde at gå i dronning .- 0.


23/11-2015


"Så hev vi den første sejr i land: 4½ -3½ over Evans 3.

Hans Jørn, som debuterede med privatchauffør og egen stok, havde ikke spillet skak siden vist i maj, men hans modstander, Ernst, havde i 2011 mistet næsten hele sit syn, og de sad derfor med god plads til stok og stor noteringsliste. Ved siden af spillede jeg selv mod en modstander, der lavede gode og hurtige træk, men han trak alligevel for meget de samme brikker - så gik det jo også hurtigt med at flytte! - og overså en S-gaffel, der kostede kvalitet eller tårn mod 2 forbundne fribønder. Han valgte det sidste, men måtte hurtigt ned. Hans Jørn vandt også hurtigt, og Jan fik remis: 2½ af 3 p!

Steen havde en aktiv og - viste det sig - overlegen stilling, han førte en mægtig bonde frem til d6 og scorede dermed sit andet 1-tal.

Gabor havde en meget aktiv løber, men også en åben kongestilling - som altid - så han måtte nøjes med remis, som også Bjarne i sit parti mod en langt yngre modstander.

Søren tabte med de sorte brikker - alle fem vundne partier var med hvid! - og Poul blev slidt op (tror jeg nok) i et langt parti mod Jørgen Aaskov."21/11-2015


3 spillere fra Varde deltog i Grindsted skakklubs jubilæumsturnering for Hans Gregersen lørdag d. 21 nov. Bjarne - Niels-Aage og undertegnede Niels Peter. Turneringen afvikledes som en schweitser gruppe med i alt 21 deltagere. Blandt deltagerne var en gruppe juniorer . Turneringen var godt tilrettelagt og de enkelte runder startede til tiden. Der var ingen af vardespillerne, der kunne være tilfredse med deres resultater . Jeg udførte et ulovligt 7. Eller 8. træk i partiet mod Niels-Aage med øjebikkelig tab til følge. Mod Bjarne førte jeg med 2 bønder, hvoraf den ene var fribonde på c3. Jeg havde sort. I tidnød lykkedes det mig at sætte merbønder og en løber over styr, og kun, fordi Bjarne havde mindre end 5 sek. tilbage blev partiet remis. Jeg sluttede med 3½ og Niels Aage med 3½, medens bjarne fik 4 point. Ingen af os endte blandt præmietagerne.

Links til turneringstabel Hans Gregersens 70 års jubilæumsturnering


17/11-15

Tirsdag d. 17. nov. Afvikledes en hurtigturnering med 10 minutters partier i klubben hvor i alt 10 spillere + Lucas , en juniorspiller, der spillede sammen med John, deltog. Grundet fodboldkampen mellem Danmark og Sverige startede turneringen kl.18 med planlagt sluttid kl. 20. I alt blev der spillet 5 runder. Slutstillingen: Gabor vandt med 4½ point, Anders nr. 2 med 3½ point. Poul, Bjarne og Niels Peter delte 3 – 5 pladsen med 3 point.Søren nr. 6 med 2½ point, Jan, John- Lucas, Ole og Niels Aage 7 – 10 med 1½ point.15/11-2015

Varde 2  -  Jerne 1   3 - 5


Tirsdag d. 10. mødte vardes anden hold Jernes første hold i anden runde af mesterrække 2.

Varde var allerede ved spillets start bagude med 1 point  da det ikke havde været muligt at skaffe en reserve til et pludseligt afbud fra Flemming, der var kommet til skade med sin fod. Til trods for Jernes føring blev det en meget jævnbyrdig kamp hvor kampens resultat ikke afspejlede Vardes partier. Søren overså i kraftig tidsnød et gevinstgivende skak, satte sin springer i slag  og tab.  Jan kæmpede i hærdigt for at holde sammen på sin stilling, men måtte erkende sit nederlag.  I et tårnslutspil spillede min modstander forkert, med tab til følge.  Niels Aage havde en aktiv stilling, men remis. Bent  spillede med vanlig sikkerhed remis. Alfred førte med bonde, men overså en officer, 0 til Alfred. Kim stod længe til tab, men mirakuløst blev tab ændret til gevinst. 4 af partierne kan ses HER

npnEsbjerg 2 - Varde 1   4½ - 3½  ( 2 runde M 1)


Det blev en jævnbyrdig og lang match mellem Esbjerg 2 og Varde 1, som endte i et knebent nederlag 3½ mod 4½, som igen var en underpræstering om end ikke så slem som mod Tønder.

Bjarne fik remis mod den megettalende Ingolf Nikolajsen, med en åben kongestilling planlagde og udførte Bjarne en kongevandring til den fjerne c-linje, og altså med succes.

Steen havde hele tiden et vist initiativ mod Poul Flemming, det endte i et bondeslutspil med ens bondeformationer på begge sider af brættet, og vha. oppositionen sled Steen til sidst sin modstander op. Gabor spillede i stor og aggressiv stil, hans brikker var spredt over det meste af brættet og hans konge stod i en noget åben position på c1, men da hans modstander - gode gamle Lars Husum - ikke kunne stå for at spise en løber på fjerne h7, blev truslerne for store mod sorts konge og han var,da røgen lettede, nede med 3 bønder.

Benny spillede frisk til og fik sneget et par af de tunge brikker (D og T) inden for fjendens linjer, men det endte med at modstanderen havde dame mod tårn springer og bonde: remis.

Mikael spillede et meget solidt parti, der blev flyttet mange gange, men vist kun byttet en enkelt bonde, inden der blev taget remis!

Anders og NielsP spillede nogle seje, for mit eget vedkommende også kedsommeligt, men også pressede partier, og ned måtte de.

Niels Aa havde lidt mere modspil, men tabte så på næsten ædelmodig vis, idet han overså en skak, rørte damen og gjorde Svend M opmærksom, at så skulle han jo også flytte damen (ind i en ødelæggende position)..."

Partier fra runden kan ses HER

vh AndersTirsdag d. 27. Oktober mødte nyoprykkede Varde 2 Evans 4 i mesterrække 2.

Matchen endte med et nederlag på 4½ - 3½ til Varde. Længe så det dog ud til, at resultatet ville blive minfst 4 - 4 mod Evans. Niels Peter (jeg) tog en remis efter 21 træk. Jan afsluttede ligeledes sit parti mod Erik Pontoppidan efter 21 træk. Dog havde Jan klar fordel. Niels-Aage vandt en bonde mod Jens Ove Vedel, tog en bonde mere, hvorefter Jens Ove opgav. Alfred tog en remis mod Ebbe Christensen (2½ point i de 4 afsluttede partier. Min vurdering var, Ole fordel Mod Helge Nielsen, John gevinst mod Per Madsen. Bent remis mod Carl H. Mortensen  og Søren sansynlig tab mod Max E. Hansen. Altså 5 - 3 eller 4½- 3½ til Varde. Bent sikrede sin remis, Ole fik ligedes remis, John der førte med enkvalitet ofrede den tilbage med en tabt stilling til følge. Søren kæmpede for at opretholde balancen, men måtte erkende nederlaget. Desværre slutstilling Evans vandt 4½ - 3½.  Partier fra runden kan ses HER


Søndag den 25. oktober var startdagen for Mesterrække 1.  Modstanderen var Tønder, som vandt kampen 6-2.

Gabor virker i topform for tiden, og vandt som den eneste i et parti, hvor han besvarede 1. d4 med - - c5 (Benoni).

Hvid fik ikke rokeret i tide, og da Gabors dronning undveg en binding i e-linjen, var det på en gang en trussel mod et tårn og en mattrussel på g2. Gevinst til Gabor!

Poul og Benny spillede begge remis - Poul skulle til Carl Nielsen-koncert og tilbød en tidlig remis, som den lidt højere ratede Tøndermand traks modtog.

Bennys parti var præget af hurtige afbytninger - Carl Nielsen spøgte kanske også her - og endte remis efter (vistnok) 19 træk.

Resten var nederlag, men som Peter efterfølgende udlalte: Det er af fejl og nederlag man lærer!  Der er således håb for fremtiden!

Steen stod lige med fire bønder og en springer til hver, men modstanderens stilling var lidt mere solid end Steens, og derfor gik den tidlige julegave til Tønder.  Bjarne fik efter eget udsagn en lektion (jævnfør Peter) og et tidligt nederlag.

Peter vandt en bonde og søgte gevinsten i et "måske remisparti", og tabte derfor!? Ole stod vist lige, men fejlvurderede stillingen og tabte.

Niels-Aage lavede store fejl i åbningen, kæmpede sig noget tilbage, men tabte tilsidst.

Fem nederlag - vi bliver sgu gode.  Partier fra runden kan ses HER

Anders, Niels og Aage18. 10. 15

Fredericia Hurtigskak 2015

En del af Syd Grand Prix - SGP 3

Spilledag: LØrdag den  14. november 2015

Spillested: I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia

Bemærk : Nyt spillested i forhold til sidste år !

Spilletid: Kl. 09.30-18.00.

Betankningstid: 20 minutter til hele partiet + 5 sek. pr. træk fra træk 1.  Skoleskak : 25 min. til hele partiet

Turneringsform: Der spilles 7 runder efter Monradsystem. Grupperne inddeles efter reglementet for Syd Grand Prix i forhånd fastlagte grupper (rating pr. 1.9).

Indskud: Kr. 150,- for alle, dog skoleskak spillere kr. 50,-

Pramier: Indskuddet excl. SGP afgift går til præmier.

Skoleskakspillere: Der er pokaler til de bedste.

Senest torsdag d. 12/11 2015 til Claus Marcussen, tlf. 75 94 15 20 Email: formand@fredericia-skakforening. dk eller online pa : www.fredericia-skakforening.dk/

Ved tilmelding til skoleskak - angiv det som klub


15/10-15


Indbydelse Grindsted Skakklub


I dette efterår er det imponerende 70 år siden Hans udførte sine allerførste træk i Grindsted Skakklub. Det var i 1945 han meldte sig ind som en ung knægt på bare 15 år. I dag, 70 år senere, og i en alder 85 år, spiller han friskt videre. :-)


Dette skal selvfølgelig fejres! Du og dine klubkammerater indbydes derfor til at deltage i


HANS GREGERSENS 70 ÅRS JUBILÆUMSTURNERING


hvor vi også vil hædre Hans. Se indbydelse for yderligere info.

Navn

Rating

resultat

Navn

Rating

resultat

Ole Henriksen

1461

1 - 0

Kurt Boß

?

0 - 0

John Callesen

1468

0 - 1

Peter Bärwald

1193

1 - 0

Jan Schou-Jørgensen

1500

½ - ½

Ralf Maaß

1208

½ -  ½ 

Niels Peter Nissen

1668

1 -1

Gerhard Kühnen

1406

  0 - 0

Søren Nyborg Jensen

1678

  0 - 1

Hermann Welk

1655

 1 - 0

Niels Ejnar Nielsen


1705


   ½ - ½

Jürgen Nickel

1677

   ½  - ½

Mikael Langager

1747

  1 - 1

Thomas Rachow

1768

  0 - 0

Benny Falck Damborg

1847

  ½ - ½

 Holger Martens


1790


 ½ - ½

Anders Christensen


  1868


   0 - 1

Stephan Millgramm


   

   1837


   1 - 0

Bjarne Meldgaard Rasmussen

1939


   0 - 1

 Arno Nickel

2018

  1 - 0


   ialt   4½ -
   5½ -