Varde skakklub

Sidst opdateret

13/6/23

Home Klubben turneringer billeder skakopgaver

Resultat/stilling 2.div, 10/11

Enkeltresultater 2. div 10/11

Evans 2

Haderslev - Varde

Varde - Tønder

Varde - Silkeborg 6. dec. 2010

Varde - Viby 21 nov. 2010

Bov - Varde

Varde-Ølgod mester 1 2011

Varde-Ølgod mester 2 2011

Varde-Ølgod gr. 3 2011

Varde-Ølgod gr. 4 2011


Efterårsplan for Varde Skakklub år 2010

Efterårsturneringen afvikles efter Monradsystemet med tidshandicap over 7 runder, første runde den 14. september. Som sidste efterår vil alle blive inddelt efter styrke i tre grupper, som så spiller med forskellig betænkningstid, nemlig med 1½ times betænkningstid inden for samme styrkegruppe, med 1 ¼ mod 1 ¾ time ml. nabogrupper og endelig med 1 og 2 timer mellem gruppe 1 og 3

Hvis spillerne hører til i samme gruppe og er enige om det, kan de aftale at spille med 2

timers betænkningstid. til hver.

B-medlemmer kan deltage i klubturneringen mod betaling af kontingent, der halvårligt udgør for juniorer 75 kr.- og seniorer 125 kr. B-medlemmer kan ikke opnå titlen som klubmester.


Tilmeldingsfristen er senest på klubaftenen den 7. september.   Afbud foretages til 30 59 37 91 eller 75 24 37 91 senest tirsdag  eftermiddag  kl.17.

 udsatte partier

Hver runde starter senest kl. 19.30

Hvis ikke Turneringslederen har modtaget afbud, startes urene kl. 19.30, og efter 1 time har den udeblevne spiller tabt partiet.

Se i øvrigt reglement  KLIK Reglement for klubturneringen efterår 2010


ratingliste efterår 2010

Styrkeliste

Efterårsturnering 2010

Forårets klubturnering 2011 bliver  i én gruppe med mindst 12 deltagere. Grundet de ret få holdkampe, bliver der plads til 8 runder.

I skal tilmelde jer inden runde 1, senest den anden klubaften d.11.januar.Der er samme betænkningstid mod alle modstandere i gruppen, fx 1½  time.

Afbud foretages til Peter og til din modstander senest tirsdag  eftermiddag  kl.16.

Næste runde lægges dagen efter den lige spillede runde, dog lægges runde 4 onsdag den 23.2 og runde 8 søndag den 10.april.

Partierne fra runde 1- 3 skal være færdigspillede søndag den 27.febr og fra runde 4 - 6 søndag den 10.april

- hvis ikke det er sket, træffer TL en afgørelse af det enkelte parti.

Hver runde starter senest kl. 19.30

Hvis ikke Turneringslederen har modtaget afbud, startes urene kl. 19.30, og efter 1 time har den udeblevne spiller tabt partiet.

Se i øvrigt reglement  KLIK Reglement for klubturneringen efterår 2011


Enkeltresultater

Evans 2 - Varde 1 4½-

Så har Varde Skakklub også i næste sæson et divisionshold!

Med én vinder og fem remiser blev det til et knebent, men alligevel tilstrækkeligt nederlag til Evans 2 på 3½ - 4½.

Bjarne Rasmussen styrede med sort igen en sikker remis i havn.Benny Damborg havde visse problemer mod den aldrende o g  hurtigt trækkende Peder Madsen, men fik akkurat befriet sin bovlamme løber: også remis.Steen Kristensen manøvrerede sig i en stilling med mange muligheder dygtigt til en sund merbonde, som til sidst var en d-bonde med et tårn til hver side.Gevinsten (bonden på d5, K på d6 og T på d8 - og så fremrykning til Kd8 og bonde d7) fandt han dog ikke. Mikael Langager havde også en gunstig stilling, til sidst med en merbonde og modstanderens passive konge- og springer-stilling. Mikael måtte dog give remis, men topscorerværdigheden kan ingen tage fra ham: TILLYKKE! Niels Peter Nissen manøvrerede med en kvalitet + L mod løberparret og trængte til sidst ind i sorts stilling: 1 - 0 og så røg hold-armene rundt omkring i vejret!! Søren Nyborg sikrede sig som sort med godt og aktivt spil en rigtig god stilling, vandt en bonde (dog en dobbelt sådan), men med reduceret materiale og uligefarvede... remis. Hans Jørn spillede som sædvanlig aktivt og vandt en bonde, men hans konge stod udsat, idet bønderne foran (h2 og g2) til lejligheden blev erstattet af S + L. Det hang dog sammen, men i en mindst lige - men farlig og tidnødpræget - stilling lavede han en stor fejl. Så længe var Anders Christiansen  ikke om at dumme sig, det skete tidligt, og pludselig (for ham ihvf.!) opstod på h-linjen en fælt truende mat, og han måtte afgive dronningen og senere selvfølgelig partiet.


Haderslev - Varde  5½ -

 Ned på jorden igen ......

 

 Med nederlag på 2 1/2 - 5 1/2 til Haderslev i dag kom 1. holdet lidt ned på jorden efter storsejren i forrige runde.

Det så endda længe ud til at blive en alvorlig afklapsning - først med nederlag til Anders, der vist skal hjem og genopfriske et af Fischers sorte gevinstpartier i VM-matchen 1972.

Efter en remis til Bjarne kom nullerne så væltende til Niels Peter, der kom noget passivt fra start, Hans Jørn, som forsøgte ofre sig ud af problemerne mod endnu en hård modstander, og Benny, der så ud til have det svært allerede fra starten.

Også på de resterende brætter så det svært for os, men pludselig fik jeg foræret nogle modchancer og til sidst hele pointet, mens Steen og Mikael igen leverede varen med superfight og remis til sidst.

Men samlet set en ok match for os mod en stærkere modstander.  

 Så jeg synes, det lover godt, når vi i sidste runde skal slås for vores forbliven i divisionen. Peter Roesen


Så lykkedes det endelig for 1. holdet med 4-4 mod Tønder at undgå at tabe en match.

Eftersom målsætningen var en sejr, kan vi (jeg !) dog ikke være tilfreds(e) - og slet ikke sådan som tingene udviklede sig.

Steen tabte desværre ret hurtigt.

Til gengæld kom Søren og Benny på tavlen med gevinster - og Benny med en rigtig flot en af slagsen med kvalitetsoffer og matangreb (måske en skønhedskandidat !?).

Det blev til remiser til Niels Peter, der måtte holde godt fast i bordkanten efter en fejl, og til Bjarne.

Også Mikael fortjener særlig opmærksomhed, idet han kørte en fin sejr hjem efter at have afslået et remistilbud - sådan !

Desværre sluttede de to topbrætter af med tab.

Hans Jørn så ud til at have det svært det meste af partiet, mens jeg selv må skamme og ærgre mig i mange dage over at have sat  - først en meget fordelagtig, og derefter en remisstilling over styr ved en simpel overseelse.

Så tæt var vi på en sejr, så ØV !

Silkeborg - Varde 4 1/2 - 3 1/2

  Endnu en kraftpræstation af førsteholdet mod en favoritmodstander.

 Og så hører det med til historien, at Silkeborg på Bovs hjemmeside havde læst, at vi fightede godt !

 Desværre levede holdkaptajnen så langtfra op til renommeet med et hurtigt nederlag efter en fornærmende ringe indsats.

Til gengæld er alle mand nu kommet på tavlen - Benny med en hurtig gevinst og Steen med en solid remis.

Mikael kom ud i et mylderslagsmål om centrum, der desværre endte med nederlag.

Hans Jørns nederlag på det vanskelige førstebræt mod en fidemaster var der ikke så meget at sige til.

Dagens helt var Anders med en velsmurt gevinst, hvor hans brikker på smukkeste vis kravlede hen over brættet og til sidst gav modstanderens konge åndenød.

Og så igen en solid og overbevisende remis til Niels Peter og en mere dramatisk til Bjarne, der længe forsøgte at få det fulde point. Alt i alt lover det godt for vores fortsatte bestræbelser på forbliven i divsionen til foråret.

  Peter Roesen

Varde - Viby  3 1/2 - 4 1/2

 

1. holdet skulle i dag prøve at slide sig lidt længere op i tabellen i vores første hjemmekamp i holdturneringen, selvom det ikke så nemt ud mod favoritterne fra Viby.

Det taktiske oplæg fra holdlederen var at spille efter de såkaldte "Sofia-rules" - altså ingen remistilbud fra vores side !

Hensigten var, at vi dermed mentalt var bedst muligt rustet til at stå imod et længerevarende pres fra modstanderens side.

Paradoksalt nok var det holdlederen, der var hurtigst færdig med en remis - og onde tunger lod mig vide, at jeg ved min trækgentagelse reelt havde forsyndet mig mod mit eget taktiske oplæg (!!)

En anden, der måske i nogen grad "forsyndede" sig imod oplægget, var Hans Jørn, der efter hård fight tog remis i et tårnslutspil med en bonde mere. Det hører dog med til historien, at Hans Jørns modstander - Kristian Seegert er et af dansk skaks fremstormende unge talenter og nybagt landsholdsspiller med stormesterambitioner - så bestemt et fantastisk resultat af Hans Jørn ! 

 Ellers blev der kæmpet bravt rundt omkring med gevinster til Anders og Mikael, og remis til Niels Peter.

 Desværre måtte Benny, Bjarne og Steen give hele pointet, selvom der vel langt hen i nogle af partierne var visse remismuligheder.

 Men alt i alt et ganske fornuftigt resultat mod endnu et af de stærkere hold - og et resultat, som vi bestemt kan bruge frem mod næste kamp og videre hen i turneringen, nå vi skal til at banke nogle af de mere overkommelige modstandere ! 

 Og så i øvrigt en stor tak til Arne og Ole, der hjalp godt til med det praktiske, og til Flemming Ormstrup, der stod for kampdommeropgaven med sikker hånd. Peter Roesen


Kamprapport

 Fra "landskampen" Bov - Varde

 

Dagens match var holdets debut i 2. Division - og reelt en slags landskamp, idet Bovs hold vist hovedsagelig bestod af tyskere med et noget højere ratingtal end vores.

Desværre udeblev overraskelsen, men på den anden side fik vi med 2 1/2 points et nogenlunde fornuftigt resultat.

Dagens absolutte helt var Bjarne, der med overbevisende spil stod for holdets eneste gevinst.

Også flot var Mikaels og Niels Peters remiser.

Blandt taberne havde Steen nok mest at ærgre sig over, idet han med en officer for lidt i vanlig stædig stil fik tilkæmpet sig en remisstilling, hvor han pludselig røg ind i en gaffel.

Jeg selv må dele "værdigheden" med Steen, idet

jeg efter en god åbning overså noget simpelt og måtte give en kvalitet uden tilstrækkelig kompensation.

Hans Jørn og Benny måtte også ned efter at have ydet god modstand og haft visse muligheder undervejs. 

 Anders stod for dagens maratonpræstation ved at holde remis i et langt slutspil.

 Så alt i alt en fornuftig start på en holdturnering, hvor vi må regne med at skulle bruge rigtig mange kræfter !  Peter Roesen


Varde - Springeren  6 - 2

5. runde blev den helt store succes for vores skakklubs førstehold. Der var afbud fra Peter, og Søren var igen reserve.

 Det så rigtig skidt ud, da Mikael med hvid blev rendt over ende på  kongefløjen,han måtte aflevere både en bonde og kvalitet og med sin

 konge flygte over hals og hovede til sikrere egne. Nå, spillet  fortsatte, og langt senere var alt vendt på hovedet - og Mikael  indkasserede igen et helt point - fantastisk!

 Hans Jørn fik en fornuftig udvikling af sine brikker og så ud til at  holde stand mod sin skrappe modstander, og med uligefarvede løbere endte det også i remis.

 Benny spillede et godt parti, opbyggede en sikker og aktiv stilling, og da dronningerne blev byttet af, var remisen i hus. Bagefter ærgrede han sig over ikke at have forsøgt et springertræk ind i modstanderens stilling, som ville have givet stor fordel.

 Anders spillede med sort nimzoindisk, afbyttede den sortfeltede løber  for en springer, også et tårn og damerne blev byttet, og skulle så vælge mellem en sikrere plan som ville ende med to enlige bønder over  for hinanden på dronningefløjen - eller en mere aktiv og risikabel  fremfærd i centrum: han trak så d5-d4, men denne aktive bonde var også  svag, og han måtte senere opgive både partiet og sin uvirkelige  præstationsrating.

 Niels Peter sikrede sig en fri a-bonde, bevarede kontrol over spillet  og lavede ifølge eget udsagn ikke de fejl der ellers tit sniger sig  ind, og han mistede dermed - heldigvis  -  sin værdighed som holdets "remiskonge".

 Hans modstander, Richard Ebbesen, fik travlt med at rigge computer-tv  til, så man kunne se finalehåndboldkamp.

 Der resterede nu tre kampe, som alle stod fordelagtigt for  os:

 Bjarne havde fianchetteret begge sine løbere langt fremme på brættet,  vist på b5 og g5, og det tryk han havde og langsomt forstærkede  knækkede til sidst den ellers stærke og meget erfarne Koldingspiller.

 Søren, som var helt høj bagefter af et supertræk som han havde  overrasket sin modstander med, fik en varig fordel, og til sidst førte han med to enlige bønder,en a- og en  h-bonde: endnu en gevinst til os.

 Steen bevægede sig i farligt farvand som sort, var meget meget længe  om at rokere, havde godt nok raget en bonde til sig, men rokaden  gjorde holdkammeraterne glad! En kvalitet blev det også til, men så  røg der en bonde på f7, dog:  imens gik hans modstanders tid, jeg tror man kan sige, at han ældedes hurtigere i sit parti mod Steen end på en normal søndag...

 En stor tak skal også lyde til John og også Alfred, der som dommerassistenter præventivt noterede træk i flere partier hvor der  var tidnød."


Varde 3 - Jerne  2                                   2½ -

Det lykkes at få en flot sejr på 2½ -1½ mod Jernes andethold! En flot revanche, idet vi tabte 3½ -½ i Jerne i første runde.

Det lykkedes både John Callesen og Jørgen Hansen at slå deres respektive modstandere på fornem vis. Jørgen udspillede nærmest Leif Christensen! Svend Henningsen måtte se sig slået  af Ib Klitaa. Efterfølgende så det ud til at Svend nok kunne have holdt remis. Det tog Kaj Vestergaard imod da hans modstander tilbød det i en stilling som Kaj som sædvanlig nok kunne have fået mere ud af.

Om 14. dage møder Varde så på udebane Esbjergs 3. hold. Hvis vi vinder 3-1 kan vi samtidig vinde gruppen.

Det bliver en spændende afslutning.

Mange hilsner

Arne


D-holdet spillede i tirsdags mod Esbjerg 3 og vandt en flot sejr på 3-1.

Kaj Vestergaard spillede på første bræt mod Amalie Lindestrøm. Hun gav Kaj en forsinket julegave, en løber og så var det parti afgjort. Alfred Holm satte sine springere i trav og fik sat flot mat. Selv fik jeg en sejr, der kunne være afgjort tidligere, men jeg undlod (overså) et ikke så oplagt dronningeoffer. Desværre kunne Patrick ikke fastholde en rigtig god start på partiet som han måtte opgive, så Esbjerg 3 ikke skulle tage helt tomhændet hjem.